Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Taryn Elliott via Pexels

Wijntje erbij en genieten maar!

Volgens Pinterest kan deze nieuwe trend je welzijn in 2021 een boost geven

Jolien Meremans
Jolien Meremans Webjournalist

Wie áltijd mee is met de laatste nieuwigheden en trends? Pinterest! Ook op vlak van mentaal welzijn gaat het platform steeds op zoek naar kleine aanpassingen die je het leven veel aangenamer kunnen maken. En in 2021 zal er volgens Pinterest een nieuwe wellnesstrend domineren die ons helemaal tot rust kan brengen. Enter: bathscaping.


2020 heeft ons geleerd hoe belangrijk het is om voor onszelf te zorgen, en ook dit jaar zal zelfzorg helemaal trending zijn. En maar goed ook, want jezelf verwennen was nog nooit zo belangrijk als nu. Meer zelfs, want het wordt een echte trend om af en toe tijd te nemen voor wat écht belangrijk is in het leven: jezelf. De beste manier om dat te doen is volgens Pinterest door af en toe in bad te duiken. Volgens het ‘Pinterest Predicts 2021‘-rapport zal badtijd ofte bathscaping ons dit jaar namelijk helpen om de pauzeknop in te drukken. 

Spirituele badrituelen


En die badtijd gaat om veel meer dan alleen maar een bruisballetje, badzout en een Pinterestproof badkuip. Volgens de gegevens die het socialmediaplatform het afgelopen jaar kon verzamelen, gingen we massaal op zoek naar ‘spirituele badrituelen‘ – lees: het aantal zoekopdrachten steeg met maar liefst 180 % -, ‘theerecepten voor in bad‘, ‘volle maan-badritueel‘ en ‘diep bad‘. We zullen volgens Pinterest dus vooral kracht putten uit bepaalde rituelen die van onze badtijd een echt wellnessmomentje maken. Daarnaast zullen we volgens het platform ook onze badkamer upgraden om er een rustgevendere plek van te maken waar we uren in kunnen doorbrengen. En daar zijn heus geen verbouwingswerken voor nodig, want met een (waterproof) geluidsbox, geurverspreider, een paar badkamerplanten en rustgevend kleurtje (lees: ivoor- en aardetinten zijn trouwens hipper dan ooit) kom je al een heel eind. 

Ook uit een enquête van het Amerikaanse badkamermerk Drench blijkt dat we van plan zijn om onze badkamer onder handen te nemen. Meer dan 25 % van alle ondervraagden gaat zijn/haar badkamer dit jaar een update geven. Allemaal goed en wel, maar als je geen bad hebt, ben je wel gejost, horen we je denken. Niet helemaal waar, want volgens Pinterest is het ook onder de douche perfect mogelijk om bepaalde rituelen toe te passen die je tot rust kunnen brengen. Gebruik een kalmerende douchegel, denk na over lichttherapie in de badkamer of zet een goed muziekje op. Je kan trouwens ook altijd een Bath Bucket aanschaffen. Kortom: je hebt geen enkel excuus om jezelf geen bathscaping te gunnen.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '