Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Uitgezonderd.

In dit interactief theaterstuk kan jij deel uitmaken van de jury.

Theaterhuis Uitgezonderd. maakt indrukwekkende cast van ‘Assisen Online – De Wraakmoord’ bekend

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

Theaterhuis Uitgezonderd. organiseert eind maart opnieuw een interactief, online theaterstuk ‘Assisen Online – De Wraakmoord’ waarin jij in de jury kan zetelen. De cast die dit keer meedoet, bestaat alleszins uit een lijst van grote namen.


Door de coronacrisis blijven de theaterzalen voorlopig leeg. Gelukkig heeft Theaterhuis Uitgezonderd. de perfecte oplossing zodat de acteurs en actrices nog kunnen spelen én dat wij kunnen genieten van een zalige voorstelling. Niet vanuit het publiek in een theaterzaal, wel vanuit onze luie zetel! Het organiseerde de voorbije maanden al twee interactieve theatervoorstellingen: ‘Assisen Online’ en ‘Assisen Online 2 – De Kerstmoord‘. Eind maart staat een derde gepland: ‘Assisen Online – De Wraakmoord‘.

Geert Deridder staat terecht in het hof van assisen voor de moord op zijn collega Johnny Vaessen. Die laatste zou de zus van Geert verkracht hebben. Een confrontatie tussen beiden zou uit de hand gelopen zijn en Geert zou Johnny neergestoken hebben. Als lid van de jury beslis jij over de schuld of onschuld van de beklaagde. Zeven dagen lang krijg je filmpjes over de zaak te zien met getuigenissen van familie en vrienden, pleidooien van advocaten en natuurlijk het verhaal van de beschuldigde. Op basis daarvan moet jij beslissen over zijn/haar/hun lot.

Grote namen


‘Assisen Online – De Wraakmoord’ werd opnieuw geschreven door ‘Baantjer’-schrijver Peter Römer en wordt geregisseerd door Frank Van Laecke. Deze derde editie pakt Uitgezonderd. uit met een indrukwekkende cast. ‘Assisen Online is de meest intieme beleving’, aldus regisseur Frank. ‘De kijker wordt persoonlijk en rechtstreeks aangesproken. Dat dit concept werkt, is de grote verdienste van een steeds verrassende cast. En ook nu weer hebben we een steengoede ploeg acteurs gevonden die de jury zal proberen te verleiden en te misleiden.’

De hoofdrollen waren eerder al bekend en zijn voor Frans Maas als voorzitter Jef Voorjans, Francesca Vanthielen als procureur Veerle Durieux en Kürt Rogiers als advocaat Gilles Colin. Daar werden nu een reeks grote namen aan toegevoegd. Stan Van Samang kruipt in de huid van de beschuldigde Geert Deridder, Frances Lefebure speelt zijn zus Sylvia Deridder en Kim Van Oncen speelt de vrouw van het slachtoffer Johnny, Kelly Vaessen. Daarnaast zijn er nog rollen voor Leen Dendievel (Eva Marchant), Manou Kersting (Tony Dierickx), Tine Embrechts (Simone Van Loo), Peter Bulckaen (Daniël Keppens), Walter De Donder (Marc Robrecht), Bart Van Avermaet (Walter Leemans), Mira Delbaen (Lotte Martens) en Kobe Van Herwegen (Luc Desmet).

Respect


‘Dat een huis als Uitgezonderd., dat zoals velen in de sector in de hoek werd geduwd door corona, niet in die hoek is blijven staan huilen, maar met zo’n nieuw en innovatief antwoord op de proppen komt, daar kan je alleen maar respect voor hebben’, aldus Kim Van Oncen. ‘Dat ik daar nu deel van mag uitmaken en naast topnamen en onder leiding van zo’n ervaren regisseur op de set kan staan, maakt me erg blij. Ik moest er geen twee keer over nadenken.’ Het assisenproces gaat van start op dinsdag 30 maart en eindigt op donderdag 8 april. Inschrijven om in de jury te zetelen kan nog steeds op de website en kost 15 euro.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '