Home celebs ZIEN: het adembenemend mooie en ecovriendelijke hotel van Leonardo DiCaprio in Belize

ZIEN: het adembenemend mooie en ecovriendelijke hotel van Leonardo DiCaprio in Belize

Belga Image/Restorative Islands
Oh, Leo! Alsof wij nog meer reden nodig hadden om van Leonardo DiCaprio te houden, lanceerde de 42-jarige 'Titanic'-acteur en milieuactivist zonet een ambitieus project waarbij hij een ecovriendelijk hotel wil openen op een privé-eiland in Belize. De eerste beelden zien er adem-be-ne-mend uit. 
Voor wie het nog niet wist: naast acteur is Leonardo DiCaprio ook een toegewijde milieuactivist. Toen hij vorig jaar zijn eerste Oscar voor 'The Revenant' in ontvangst mocht nemen, bedankte hij niet alleen zijn familie, vrienden en collega’s, maar gaf hij ook een korte speech over de klimaatverandering, die in de VS bijzonder controversieel werd bevonden.
 
In oktober bracht DiCaprio zijn eerste klimaatdocumentaire 'Before the Flood' uit. Daarin gaat de 42-jarige acteur op zoek naar de oorzaken van de opwarming van de aarde, en hoe we kunnen voorkomen dat het poolijs smelt tot er niets meer overblijft. 
 

Ecologisch resort met 68 villa's en 48 huizen

Ook dit jaar zet de Oscarwinnaar zich weer ten volle in voor het milieu. Zo wil hij tegen 2018 een ecologisch resort openen op Blackadore Caye, een privé-eiland in Belize van maar liefst 43 hectaren groot dat de ‘The Wolf of Wall Street’-ster tien jaar geleden kocht. Het resort zal bestaan uit 68 villa’s met uitzicht op de lagune en 48 private huizen
 

Leonardo DiCaprio

 
Alle woningen zullen voorzien worden van zonnepanelen en gebouwd worden met gerecycleerde, niet vervuilende materialen. Ook zal het resort gebruikmaken van een systeem dat water hergebruikt. Samen met het resort plant DiCaprio ook een heus herbebossingsproject op poten te zetten volgens de strikte, ecovriendelijke regels van het eiland. Om mensen bewust te maken zal hij ook cursussen, seminars en conferenties organiseren over de opwarming van de aarde en de gevaren die dat met zich meebrengt. 
 

Leonardo DiCaprio

Bron: Vogue Paris

Lees ook: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.