Home celebs Waarom tekenen deze BV’s vier stippen op hun hand?

Waarom tekenen deze BV’s vier stippen op hun hand?

Zet ze ook op jouw palm!

VRT

Verschillende BV’s duiken op met vier stippen op hun hand. Ze doen dit om te tonen dat ze de nieuwste campagne STIP IT van Ketnet tegen pesten steunen.

De eerste week van februari is het de Vlaamse week tegen Pesten. Ketnet lanceerde in dat teken hun nieuwe campagne STIP IT. Tinne Oltmans is dit jaar het boegbeeld van de actie. De actrice, die een ferm stukje kan zingen zoals we eerder konden zien in het Eén-programma ‘Steracteur sterartiest’, nam een catchy liedje ‘Stip na stip’ op dat volledig in het teken staat van de strijd tegen pesten. STIP staat voor ‘Samen Tegen Iemand Pesten’.

Sunday ❤️ #relaxing

A post shared by Jani Kazaltzis (@janikazaltzis) on

Op de koffie bij Nora en Beau ! #goodmorning ❤️

A post shared by Staf Coppens (@staf_coppens) on

Anders

Tine maakt er geen geheim van dat ze vroeger ook te maken kreeg met pesters. ‘Ik was mijn hele schooltijd, van het tweede leerjaar tot het zesde middelbaar, het slachtoffer van pesterijen omdat ik anders was’, vertelt Tinne. ‘Ik acteerde, zong en dans en werd daardoor het mikpunt van spot. Het was zo erg dat ik zelfs verschillende keren van school veranderde.’

Praten

Door haar eigen ervaringen in het verleden vindt ze het belangrijk om het pesten voorgoed een halt toe te roepen. ‘Zet vier stippen op je hand en toon aan de wereld dat je pesten niet oké vindt’, aldus Tinne. Ze geeft ook nog een aantal tips mee aan kinderen die momenteel door een moeilijke periode gaan. ‘Geef jezelf zeker niet de schuld’, zegt Tinne. ‘En praat erover! Met je ouders, familie of leerkrachten.’

Manifest

Heel wat BV’s volgde de actrice haar goeie voorbeeld en tekenden vier stippen op hun hand. Iedereen kan de actie steunen. Ga naar de site van Ketnet, onderteken het manifest tegen pesten en dan mag je de bolletjes op je hand zetten. Samen tegen pesten!

Bron: VRT

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.