Home celebs VIDEO: Adele weigert Grammy-award omdat Beyoncé die volgens haar meer verdient

VIDEO: Adele weigert Grammy-award omdat Beyoncé die volgens haar meer verdient

Reporters
Vannacht vond in Los Angeles de 59e uitreiking van de Grammy's plaats. Adele won met haar album '25' de Grammy voor 'Album of the Year', waarmee ze Justin Biebers 'Purpose', 'View' van Drake en het veelbesproken 'Lemonade' van Beyoncé achter zich liet. Maar daar was de zangeres het niet helemaal mee eens…

Een duidelijk geëmotioneerde Adele was nog maar net op het podium geweest voor de award van 'Record of the Year' of mocht alweer de award voor 'Album of the Year' in ontvangst gaan nemen. In een ontroerende speech bedankte de zangeres iedereen maar vertelde ze ook dat ze  de Grammy niet kon aannemen. De reden? Beyoncé.

Adele Grammy's

via GIPHY

'Mijn leven is Beyoncé, en haar album 'Lemonade' was voor mij zo imposant en zo goed doordacht,' klonk het. 'We kregen allemaal een andere kant van je te zien die je ons niet altijd laat zien, en dat waarderen we. Wij, artiesten, aanbidden je allemaal. Je bent ons licht. De manier waarop je mij en mijn vrienden laat voelen, de manier waarop je mijn zwarte vrienden laat voelen en ervoor zorgt da ze opkomen voor zichzelf. Ik hou van je. Ik heb altijd van je gehouden. En ik zal altijd van je houden.'

Adele Grammy's

via GIPHY

Beyoncé, die een award kreeg voor 'Best Urban Contemporary Album' en 'Best Music Video' voor het politiek geladen 'Formation', was er duidelijk van aangedaan.

Beyoncé Grammy's

via GIPHY

Adele won in totaal vijf Grammy-awards, waaronder 'Best Album', 'Song of the Year' en 'Record of the Year'. Het is nog even afwachten of ze haar award voor 'Album of the Year' ook officieel zal weigeren. Als dat gebeurt, zou dat nog maar de tweede keer in de geschiedenis van de Grammy's zijn. In 1990 weigerde Sinead O'Connor nog haar Grammy voor 'Best Alternative Album' omdat de ceremonie naar haar mening te 'gecommercialiseerd' zou zijn.

Bekijk de volledige speech van Adele in de video hieronder:

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.