Home celebs ‘Sorry voor alles’ wint Emmy Award

‘Sorry voor alles’ wint Emmy Award

Beste 'non-scripted entertainment'-programma.

Photo News

Het Eén-programma ‘Sorry voor alles’ viel afgelopen nacht in de prijzen op de International Emmy Awards in New York. Het won het fel begeerde beeldje voor het beste ‘non-scripted entertainment’-programma.

Dat we in België goeie televisie kunnen maken, bleek al in het verleden. ‘Wat Als?’ en ‘Benidorm Bastards’ sleepten beiden een Emmy in de wacht. Dat zijn de prijzen voor de beste televisieprogramma’s gemaakt en uitgezonden buiten de Verenigde Staten. Alle ogen waren gisterennacht gericht op ‘Callboys‘ met onder andere Matteo Simoni en Rik Verheye. Het Vier-programma was genomineerd in de categorie ‘comedy’.

Tranen

Het was niet die gedoodverfde favoriet die ons Belgenlandje uiteindelijk zijn derde Emmy leverde. Die rol was weggelegd voor ‘Sorry voor alles’ van bedenker Kamiel De Bruyne en presentator Adriaan Van den Hoof. Die laatste kon zijn tranen niet bedwingen toen hij op het podium op zijn knieën het beeldje in ontvangst nam.

Talent

De bedenker van het programma Kamiel is met zijn 25 lentes nog heel jong, maar hij barst overduidelijk van het talent. Zijn korte overwinningsspeech kon op zich al genomineerd worden voor die andere categorie ‘comedy’.  ‘Dit is ongelooflijk, dank u. We werkten dag en nacht aan dit programma. Sorry mama dat ik geen ingenieur werd, ik hoop dat dit beeldje veel goedmaakt.’ Ongetwijfeld, want een Emmy is de belangrijkste internationale erkenning dat een programma kan krijgen.

Liefde

‘Ik heb dit gevoel nog nooit in mijn leven gehad’, vertelt presentator Adriaan Van den Hoof nog enorm onder de indruk aan Het Laatste Nieuws. ‘Het is fijn dat we ook eens scoren in een andere categorie dan ‘comedy’. Non-scripted entertainment is nochtans een van de moeilijkste genres bij televisie maken. Wij deden het met enorm veel liefde, engagement en smaak. Bovendien is ‘Sorry voor alles’ een gloednieuw idee, het is nog nooit eerder gezien of gemaakt.’

Uniek

Ook bedenker Kamiel De Bruyne is in de wolken met de erkenning voor zijn werk. ‘We sprongen een serieus gat in de lucht’, vertelt Kamiel aan HLN. ‘Dit is een uniek moment. Deze Emmy betekent niet dat ik me nu enkel en alleen op ‘Sorry voor alles’ ga focussen. Tim Van Aelst won twee Emmy’s, voor mij is het een uitdaging om dat ook te proberen. Er lopen hier veel tv-gasten rond, en we hadden al heel wat interessante gesprekken.’
De VRT-ploeg dook vervolgens de nacht in en zette het spetterende feestje verder in hartje New York.

Waanzin. #iemmys #SorryVoorAlles

A post shared by Kamiel De Bruyne (@kamielus_) on

Bron: HLN

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.