Home celebs YAY: er komt een musical over Destiny’s Child

YAY: er komt een musical over Destiny’s Child

Het stuk wordt gemaakt door Mathew Knowles, de papa van Beyoncé.

© getty images

Voor Queen B solo ging, schitterde ze met 2 andere powervrouwen op het podium als Destiny’s Child. Papa Knowles giet het succesverhaal van de meidengroep nu in een musical.

De meidengroep scoorde in de jaren 90 tal van hits als ‘Survivor’, ‘Say My Name’ en ‘Bootylicious’. De dames verkochten overal ter wereld concerten uit. Ondertussen gingen Beyoncé, Michelle Williams en Kelly Rowland elk hun eigen weg, maar hun liedjes blijven iconisch. Daarom besloot Mathew Knowles, de papa van Bey, om een musical te maken over Destiny’s Child.

Meesterbrein

De man was jarenlang de manager van de wereldbekende groep, dus hij kan als geen ander hun succesverhaal vertellen. ‘Het publiek krijgt een eerlijke blik achter de schermen bij de creatie van de grootste meidengroep aller tijden’, aldus papa Knowles op zijn website. Mathew is verder niet erg bescheiden, want hij noemt zichzelf het grote meesterbrein achter Destiny’s Child. De musical zal dan ook vanuit zijn standpunt verteld worden.

‘Het is tijd dat de wereld ziet, hoort en voelt welke overwinningen en tegenslagen ik kende als vader, man en manager die alles op het spel zette om mijn dromen en die van anderen waar te maken’, gaat Mathew verder. Het proces van ups-and-downs dat geleid heeft tot de immense populariteit van de meidengroep, krijgen we te zien in ‘Survivor: The Destiny’s Child Musical’.

De musical, die in samenwerking met producer Je’Caryous Johnson op poten wordt gezet, gaat in de lente van 2020 in première in Beyoncés geboortestad Houston. Als het stuk een succes is, zal het later ook te zien zijn op Broadway in New York en West End in Londen. Misschien breien ze er zelfs een wereldtournee aan… Alle informatie vind je op de website, waar ze momenteel nog volop op zoek zijn naar actrices en acteurs die willen meespelen.

Lees ook: