Home celebs ZIEN: Lena Dunham reageert voor het eerst op breuk met ‘We Are...

ZIEN: Lena Dunham reageert voor het eerst op breuk met ‘We Are Young’-zanger Jack Antonoff

Maandag raakte bekend dat de 'Girls'-actrice na vijf jaar opnieuw single is.

Photo News

Maandag raakte bekend dat Lena Dunham (31) en Jack Antonoff (33), zanger en muzikant bij de Amerikaanse band fun., na vijf jaar een punt achter hun relatie hebben gezet. De twee zouden vorige maand ‘als vrienden’ uit elkaar zijn gegaan. De ‘Girls’-actrice reageert nu voor het eerst op de breuk via Instagram.

Zondagnacht schitterde Dunham nog goedlachs op de rode loper van de Golden Globes, maar maandag pakte entertainmentwebsite E! News uit met het trieste nieuws dat de ‘Girls‘-actrice na vijf jaar opnieuw single is.

?Head down, hearts up? #goldenglobes #timesup #mood2018+

A post shared by Lena Dunham (@lenadunham) on

Lena: ‘Ik prijs mezelf bijzonder gelukkig dat ik ‘m mijn levenspartner mag noemen’

Dunham en Antonoff (33) – zanger en muzikant bij de popband fun., bekend van de hit ‘We Are Young‘ – leerden elkaar kennen in 2012 toen ze gekoppeld werden door hun gemeenschappelijke vriend, stand-upcomedian Mike Birbiglia.

‘Tijdens onze blind date vertelde ik Lena alles over mijn leven. Want als je iemand echt leuk vindt, wil je dat die persoon alles over je weet’, vertelde Antonoff in 2014 aan New York Magazine.

‘Ik hou van mijn lief’, zei Dunham in 2015 nog in een interview met E! News. En hoewel de 31-jarige actrice een ring kreeg van haar intussen ex-vriend, was het koppel niet gehaast om in het huwelijksbootje te stappen. Ze wilden naar eigen zeggen wachten met trouwen tot het homohuwelijk in alle 50 Amerikaanse staten wordt goedgekeurd.

‘Ik prijs mezelf bijzonder gelukkig dat ik ‘m mijn levenspartner mag noemen, maar je zal me sneller zwanger zien van een tweeling‘, grapte Dunham tijdens datzelfde interview.

Jack en Lena waren uit elkaar aan het groeien en het leek hen gewoon logisch om de relatie te beëindigen.

Drie jaar later is het sprookje uit. Dunham en Antonoff zouden in december vorig jaar een punt achter hun relatie hebben gezet. ‘Het was wederzijds’, weet een bron dicht bij het koppel. ‘Jack en Lena waren uit elkaar aan het groeien en het was gewoon logisch voor hen om de relatie te beëindigen.’ Volgens diezelfde bron zou er geen bad blood zijn tussen de twee. ‘Ze willen het beste voor elkaar en gaan verder met hun leven.’

Wat met de ring?

Gisteren doorbrak Dunham haar stilte en reageerde ze voor het eerst op het nieuws van de breuk. In een filmpje op Instagram Stories bedankte ze haar fans voor de steun en zei ze dat ze de ring die Antonoff haar schonk, zal blijven dragen.

‘Want de liefde is een cool, machtig, eeuwig ding dat niet altijd gedefinieerd hoeft te worden volgens de Westerse cultuur, met een begin en een eind. Het kan ook zijn: je bent een druppel water en je gaat weer terug de oceaan in‘, aldus de actrice.

De liefde is een cool, machtig, eeuwig ding dat niet altijd gedefinieerd hoeft te worden volgens de Westerse cultuur, met een begin en een eind.

Op haar account deelde ze het inspirerende citaat ‘Opnieuw beginnen is het prachtige moment waarop je jezelf kiest’, vergezeld van het bijschrift ‘Forever love’ en twee hartjes.

❤️ forever love ❤️

A post shared by Lena Dunham (@lenadunham) on

Nog meer nieuws over Lena: