Home celebs K3 doorbreekt holebi-taboe in nieuwe cd: ‘Soms houden prinsesjes van prinsesjes’

K3 doorbreekt holebi-taboe in nieuwe cd: ‘Soms houden prinsesjes van prinsesjes’

Hun liedje 'Prinses en Superman' op hun nieuwe cd gaat over homoseksualiteit en genderstereotypering.

Instagram: @klaasje_meijer
HOERA! K3's tweede cd 'Ushuaia' komt vandaag uit. En daarop is een liedje met een niet zo doordeweeks K3-onderwerp te horen. In 'Prinsesje en Superman' zingt K3 voor het eerst over holebi's en genderstereotypering.

Soms houden prinsesjes van prinsesjes.

Voor het eerst bezingen de meisjes van K3 expliciet homoseksualiteit en genderfluïditeit – je niet volledig een meisje, maar ook nooit volledig een jongen voelen. In het nummer 'Prinsesje en Superman' van de K3-cd 'Ushuaia' die vandaag verschijnt, zingen Klaasje, Marthe en Hanne: 'Soms houden prinsesjes van prinsesjes.' En jongens mogen van de K3'tjes lekker rondhuppelen in een prinsessenjurk. Tekstschrijver Alain Vande Putte is positief: 'Natuurlijk verwachten we kritiek, maar dit zou anno 2016 de normaalste zaak van de wereld moeten zijn.' Een waarheid als een koe, Alain!

Aanslag in Orlando

Alain noemt de directe aanleiding van het nummer 'Prinsesje en Superman' de aanslag op een homobar die in juni van dit jaar in plaatsvond in Orlando. Meer en meer kindjes hebben trouwens ook ouders van hetzelfde geslacht. Het taboe rond homoseksualiteit en genderfluïditeit – dat in de 21ste eeuw eigenlijk geen taboe meer zou mogen zijn – moet dringend doorbroken worden. Via K3 wil Studio 100 de boodschap overbrengen dat het oké is om jezelf te zijn, ook al val je op hetzelfde geslacht of pas je niet in een bepaald hokje.

Boodschap voor ouders

Kinderpsycholoog Koen Lowet ziet de positieve boodschap eerder bij ouders aankomen: 'Kleuters liggen niet wakker van die genderstereotypen. Die verkleden zich zonder probleem in prins of prinses, of ze nu jongen of meisje zijn. Voor de ouders kan het wél een eye­opener zijn, want zij horen die muziek even vaak als hun kinderen.' WIj zijn alvast fan van de boodschap van 'Prinsesje en Superman' én van de hele cd, uiteraard!

Meer K3:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.