Home celebs Jens Dendoncker deelt moedige getuigenis: ‘Ik word bijgestaan om van mijn angsten...

Jens Dendoncker deelt moedige getuigenis: ‘Ik word bijgestaan om van mijn angsten af te komen’

De presentator liet weten dat hij zich liet opnemen op een psychiatrische afdeling.

Jens Dendoncker opgenomen
© DPG Media

Fans van Jens Dendoncker (30) maakten zich al enige tijd zorgen om de presentator. Twee weken geleden werd hij opgenomen in het ziekenhuis, en het bleef sindsdien verontrustend stil op zijn socialemediakanalen. Tot gisterenavond, want Jens gaf toen meer duidelijkheid over zijn ziekenhuisopname.

Ik heb me een tijdje terug laten opnemen op een psychiatrische afdeling‘, schrijft hij in een emotionele boodschap op Instagram. Dendoncker werd twee weken geleden opgenomen in een ziekenhuis voor een chronische aandoening. ‘Zoals iedereen weet, lijdt Jens aan de ziekte van Ménière (een ziekte die het evenwichtsgevoel ontregelt, red.) en epilepsie. We laten de dokters nu in alle rust hun werk doen en duimen voor een spoedig herstel’, vertelde Anja Peleman, woordvoerster van VTM, toen aan Het Laatste Nieuws. Er werd gesuggereerd dat Jens’ opname het gevolg was van een epileptische aanval, maar de presentator liet gisterenavond zelf weten waarom hij opgenomen werd.

Angsten en psychische valkuilen

Die angstgevoelens sluimerden al langer en de laatste weken was het voor mij en mijn omgeving duidelijk dat er stappen moesten worden ondernomen om hier met professionals aan te gaan werken’, schrijft hij. ‘Ik word goed bijgestaan door een team van psychologen, therapeuten en verplegend personeel. Hen wil ik dan ook – zeker in deze allesbehalve evidente tijden – nu al hartelijk bedanken voor hun goede zorgen.’ Daarnaast bedankt hij ook zijn lief Lauren, zijn ‘rots in de branding’.

Eind september vertelde Jens naar aanleiding van Rode Neuzen Dag dat hij al sinds zijn zestiende worstelt met angsten en psychische valkuilen. ‘Ik heb sindsdien nagenoeg altijd therapie gevolgd. Dat is voldoende om de milde problematiek waar ik af en toe nog eens mee kamp, de baas te kunnen’, zei hij toen in een interview met Het Laatste Nieuws. Jens sluit zijn boodschap af door te benadrukken dat het belangrijk is om te praten over je problemen. ‘In het kader van Rode Neuzen Dag zou ik willen vragen om over jullie problemen, angsten en gevoelens te praten en (zoals ik) niet te wachten tot het te laat is om professionele hulp in te schakelen.’

Rode Neuzen Dag

Jens kan op de steun van heel wat bekende én onbekende Vlamingen rekenen. Zo reageerde Astrid Stockman met ‘Goed bezig, Jens. Komaan he maatje, wij geloven in u.’ Niels Destadsbader schreef de lieve woorden ‘Komt goed, maat!’ en Jeroom, Kürt Rogiers, Gilles De Coster en Nathalie Meskens reageerden met een heleboel hartjes.

Zijn moedige getuigenis toont nog maar eens aan hoe belangrijk initiatieven als Rode Neuzen Dag zijn én hoe belangrijk het is om, zeker nu, over je problemen, hoe pietluttig ze soms ook mogen lijken, te praten. Deze voor- en namiddag kan je de livestream van de Rode Neuzen Dag-radioshow van Qmusic volgen op VTM. Een gift doen kan op www.rodeneuzendag.be.

Wil je met iemand praten? Dat kan, gratis en anoniem. Op www.tele-onthaal.be kan je chatten, bellen kan op het nummer 106.

Lees ook: