Home celebs Geen algemene boycot van Boef bij VRT, maar MNM en Studio Brussel...

Geen algemene boycot van Boef bij VRT, maar MNM en Studio Brussel gaan wel discussie aan met luisteraar

QMusic draaide de muziek van de rapper sowieso al niet.

Boef
© Belga

Dinsdagavond verkondigde MNM-dj Karolien Debecker tijdens haar programma dat ze de muziek van rapper Boef een tijdje niet zou draaien, omwille van zijn recente vrouwonvriendelijke uitspraken. Al snel werd er langs alle kanten opgeroepen de Nederlander volledig te boycotten, maar de VRT geeft aan dat niet van plan te zijn. ‘Al gaan we wel in gesprek met de luisteraar over de situatie’, klinkt het.

Geen algemene boycot

Heel vaak zal je ‘Habiba’ de komende dagen niet te horen krijgen op MNM en Studio Brussel, maar je moet niet van je stoel vallen als het wel gebeurt. Enkele dj’s van de VRT-zenders die de rapper normaal wel in hun playlist hebben staan, gaven aan de nummers van Boef voorlopig niet meer te zullen opleggen. Onder meer Sander Gillis, Laurens Nuyten en Bert Vansteenberghe gaven dit op Twitter te kennen. Maar een algemeen verbod van de VRT zelf komt er niet.

‘We gaan bij MNM en Studio Brussel nu vooral de discussie aan met de luisteraar. In bepaalde programma’s zal er gepraat worden over de kwestie en kan de luisteraar zijn mening geven. Op Studio Brussel zal dat bijvoorbeeld vandaag in de vooravond al gebeuren. In de context van zulk programma kan het zijn dat er een nummer van Boef gedraaid worden, maar daarbuiten houden wij voorlopig rekening met de gevoeligheid van de situatie en draaien we hem liever niet’, klinkt het bij de VRT.

En bij Medialaan?

Bij radiozenders QMusic en Joe stelt de vraag over een eventuele boycot van Boef zich zelfs niet. ‘Wij draaien zijn songs sowieso niet. Dat heeft niets met z’n gedrag of uitspraken te maken, maar met het feit dat die muziek gewoon geen aansluiting vindt bij ons publiek’, klinkt het daar. De frisse veertiger die naar Joe luistert en het 18- tot 44-jarige publiek van QMusic kan de Nederhop blijkbaar niet smaken. ‘We hebben ‘Drank en drugs’ van Lil Kleine wel gedraaid, maar zijn andere songs spelen we ook niet, om dezelfde reden als waarom we Boef niet draaien.’

Geen boycot, wel een grapje

De VRT laat weten dat vanavond op Studio Brussel het debat aangegaan wordt over de Boef-controverse, maar voor de rest blijft het eerder stil bij de zender. Wel werd net een post over de rapper op de pagina van StuBru-dj Gunther D gedeeld. Er staat te lezen: ‘Reageer “habiba” en laat Boef jou beledigen’.

Het is een spelletje dat Studio Brussel wel vaker speelt, maar deze keer valt het in niet zo’n goede aarde. Op Twitter komt kritiek op het feit dat de zender zo een mop maakt van de situatie en bovendien promo maakt voor de rapper, zonder een standpunt in de situatie in te nemen. Volgens de VRT is dit echter gewoon Gunther D, een dj die bekendstaat om zijn erg gewaagde humor, die typisch Gunther D is. ‘Gunther D spreekt op zijn Facebook-pagina voor zichzelf, en niet voor Studio Brussel’, voegt de VRT toe.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.