Home Lifestyle Body Evi Hanssen post naaktfoto op sociale media

Evi Hanssen post naaktfoto op sociale media

Ze doet dit met een heel goede reden.

© photo news

Evi Hanssen deelde gisteren een naaktfoto van zichzelf via haar Instagramstories. Ze deed dit om een belangrijk probleem aan te kaarten.

Wie gisteren de Instagramstories van presentatrice Evi Hanssen checkte, zag plots een wel heel uitdagende foto passeren. De mama van twee poseerde in de spiegel in haar Ev(i)a-kostuum, zonder iets van kleren aan. Ze gaf niet alles prijs, want ze plaatste twee strategische zwarte balkjes op de foto. ‘Spannend, naaktfoto’s sturen naar je lief’, stond er op het pikante beeld geschreven.

Sextortion

Evi deed dit natuurlijk niet zomaar, ze postte de opvallende foto met een heel goede reden. Ze wil zo namelijk sextortion onder de aandacht brengen, dat is een fenomeen waarbij iemand wordt afgeperst met zijn of haar eigen naaktfoto’s die hij of zij ooit maakte en doorstuurde. De dader chanteert die persoon en vraagt geld, anders zal ie de foto’s doorsturen naar familie en vrienden of zelfs openbaar op het internet zetten. Evi zoekt nu zulke slachtoffers voor een nieuw tv-programma.

‘Oorspronkelijk was het een naaktfoto die ik naar mijn lief had gestuurd’, vertelt Evi op Qmusic. Ze geeft toe dat ze dat soms wel eens doet, zoals zoveel mensen. ‘Da’s wel eens grappig en spannend. Maar dit keer deelde ik de foto om een vreselijk fenomeen onder de aandacht te brengen: sextortion. Dat gebeurt zeer vaak, 1 op 5 jongeren kreeg er al mee te maken. Ik zoek voor mijn nieuw tv-programma dappere getuigen die afgeperst worden.’

De gevolgen van sextortion kunnen bijzonder ernstig zijn. ‘Het maakt jongeren depressief en sommigen plegen zelfs zelfmoord’, vertelt Evi. ‘Ze schamen zich en ze durven niet te zeggen tegen hun ouders of leraars dat ze worden bedreigd en afgeperst. Ik wil daar iets aan doen.’ En daarvoor gooit ze dus haar eigen lijf in de strijd.

Wie vragen heeft over zelfdoding, kan terecht op het gratis nummer 1813 en www.zelfmoord1813.be.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.