Home celebs AI: Eliot Vassamillet haalt de finale van het Eurovisiesongfestival niet

AI: Eliot Vassamillet haalt de finale van het Eurovisiesongfestival niet

Ondanks een zwakke groep overleefde onze inzending de halve finale van gisterenavond niet.

Getty

Fans van het Eurovisiesongfestival zaten gisteren massaal aan hun televisiescherm gekluisterd, maar ondanks al hun enthousiasme mocht het helaas niet zijn. Ondanks een zwakke halve finale gaat onze inzending, de 18-jarige Eliot Vassamillet, niet door naar de finale van dit weekend.

Voor het tweede jaar op rij zal ons land niet vertegenwoordigd worden in de finale van het Eurovisiesongfestival. Ondanks een zwakke halve finale wist Eliot Vassamillet de vakjury’s en het publiek niet te overtuigen met zijn nummer ‘Wake Up’.

Ontgoocheling alom

Eliot zelf was nochtans positief over zijn slaagkansen. In een interview met Het Laatste Nieuws op zondag was hij overtuigd van een finaleplaats en van een plek in de top tien. De ontgoocheling was dan ook groot met als gevolg dat hij gisterenavond geen interviews meer gegeven heeft.

Wie wint, weten we op zaterdagavond. Vanavond wordt de tweede halve finale uitgezonden op Ketnet en in deze groep zitten pas de echte kanshebbers. Vooral de Russische, Zweedse en Nederlandse inzending zijn populair. Toch kan het ook hier nog spannend worden, want de puntenverdeling van de vakjury’s en die van de televoting durven al eens te verschillen.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.