Home celebs Dodentocht: Viktor Verhulst en Sam De Bruyn zien af, maar zitten wel...

Dodentocht: Viktor Verhulst en Sam De Bruyn zien af, maar zitten wel in laatste kilometers

Ruben Van Gucht moest na 62 (heel snelle) kilometers opgeven.

Dodentocht
© Instagram @sam_debruyn

Zowel Viktor Verhulst als Sam De Bruyn zijn minder dan 15 kilometer verwijderd van de eindmeet van de Dodentocht. De regen en een enorme blaar voor Viktor konden de twee doorzetters tot nog toe niet tegenhouden. Ruben Van Gucht kon zijn zevende Dodentocht niet succesvol afronden en stopte vannacht na 62 kilometer lopend te hebben afgelegd.

Bijna

De druk moet groot zijn voor Sam De Bruyn, nadat hij vrijdag op zijn Instagrampagina aankondigde dat hij hoopte de honderd kilometer in één ruk uit te stappen voor het goede doel. Maar de QMusic-presentator lijkt zijn belofte te houden, want hij checkte rond 16u20 in aan het voorlaatste checkpoint voor de finish, en heeft dus al meer dan 86,5 kilometer achter de kiezen. A Touch of Rose, het goed doel waarvoor hij zich liet sponsoren, is een psychosociaal welzijnscentrum dat kankerpatiënten en hun families sterkt in hun strijd.

Viktor Verhulst, zoon van, stapt ook mee. Hij is nog dichter bij de eindmeet dan Sam, en dat ondanks wat tegenslag. Onze reporter ter plaatse – yours truly – zag Viktor rond de kaap van 70 kilometer met een erg vertrokken gezicht wandelen, en een blik op zijn Insta story maakt de oorzaak onmiddellijk duidelijk. Maar met de steun van vriendin en K3’tje Marthe, die naar verluidt vrijdagnacht in de regen aan de zijlijn stond te supporteren, geraakt Viktor ongetwijfeld wel over de streep in Bornem. Zijn aankomst wordt verwacht rond twintig na zes.

#familyfirst ❤️

A post shared by Viktor Verhulst (@viktorverhulst) on

Zowel Viktor als Sam – wiens gezicht na zo’n 67 kilometer ook minder vrolijk stond dan op zijn aankondigende Instagramfoto – beten door, ondanks de vervelende weersomstandigheden. Volgens Het Rode Kruis zijn er deze editie meer blaren dan ooit, veroorzaakt door natgeregende sokken. Chapeau voor Sam, Viktor en alle doorzetters die de eindstreep in Bornem haalden of nog zullen halen!

Net niet

Voor sportjournalist Ruben Van Gucht mocht het dit jaar niet zijn. Van de vorige zes Dodentochten waaraan hij deelnam, liep Van Gucht er meerdere razendsnel uit. Maar deze keer moest hij om half vier ‘s nachts opgeven, zo’n half uur nadat hij het checkpoint op 62,2 kilometer voorbijgelopen was. Z’n vorige opgaves weet Van Gucht, die afkomstig is van de streek van de Dodentocht, aan maagproblemen. De Eén-reporter zat nochtans wel mooi op het bovenmenselijke schema dat hij vooropgesteld had. Van Gucht liep ook voor een goed doel, namelijk Think Pink.

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.