Home celebs Dit wordt het allereerste homohuwelijk binnen de Britse koninklijke familie

Dit wordt het allereerste homohuwelijk binnen de Britse koninklijke familie

Lord Ivar Mountbatten, de neef van de Queen, staat op trouwen.

De Britse Lord Ivar Mountbatten (55), de neef van de Queen, staat op trouwen met zijn nieuwe liefde James Coyle. Het wordt het eerste homohuwelijk ooit binnen de Britse koninklijke familie.

Fans van het Britse koningshuis worden dit jaar écht verwend. Na het huwelijk van Harry en Meghan in mei en toekomstige bruid prinses Eugenie, die in oktober haar jawoord zal geven, zit er alweer een huwelijksuitnodiging in de brievenbus. Niemand minder dan de Britse Lord Ivar Mountbatten (55), de neef van de Queen, stapt deze zomer in het huwelijksbootje met James Coyle (56). Een historische moment, aangezien dit het eerste homohuwelijk binnen het Britse koningshuis wordt.

Outing

Twee jaar geleden zorgde Lord Ivar voor heel wat opschudding toen hij besloot publiekelijk uit de kast te komen. Hij gaf toe dat hij gedurende het grootste deel van zijn 16-jarige huwelijk met zijn seksualiteit had geworsteld. Na zijn outing en de scheiding van zijn toenmalige vrouw Penny vond hij opnieuw de liefde bij James. De twee leerden elkaar kennen in het Zwitserse skioord Verbier. De place to be, zo blijkt, want ook prinses Eugenie en verloofde Jack Brooksbank ontmoetten elkaar daar op de skilatten.

Begripvolle ex-vrouw

De plechtigheid zal deze zomer nog plaatsvinden in de privékapel op James’ prachtige landgoed in Devon. Het wordt een intieme ceremonie waarbij ook zijn ex-vrouw en drie dochters aanwezig zullen zijn. Het ex-koppel ging acht jaar geleden als vrienden uit elkaar. Penny staat dan ook volledig achter het huwelijk van Lord Ivar. Beter nog: ze zal haar ex-man op zijn grote dag zelfs naar het altaar begeleiden. ‘Een idee van onze dochters’, aldus Penny aan Daily Mail. ‘Het maakt me behoorlijk emotioneel. Ik ben erg ontroerd. Veel vrouwen zouden de familiebanden breken, maar James en ik konden het vanaf het eerste moment goed met elkaar vinden’, zegt ze. Dat het Britse koningshuis al langer niet meer zo traditioneel is, is bij deze nogmaals bevestigd.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.