Home celebs 17 dingen die je nog niet wist over prins Harry’s echtgenote in...

17 dingen die je nog niet wist over prins Harry’s echtgenote in spe Meghan Markle

Wist je dat ze officieel niet Meghan heet en ze Serena Williams tot haar besties mag rekenen?

‘t Is gebeurd. Prins Harry (33) en Meghan Markle (36) zijn eindelijk verloofd. Maar wie is Harry’s toekomstige echtgenote eigenlijk? Leer de Amerikaanse ‘Suits‘-actrice kennen aan de hand van deze 17 weetjes.

1. Meghan Markle is niet haar echte naam

Officieel heet Harry’s kersverse verloofde Rachel Meghan Markle. Ze verkiest haar tweede naam omdat ze die beter bij haar vindt passen. Het toeval wil dat Markles personage in ‘Suits‘ luistert naar de naam Rachel Zane.

2. Haar bijnaam als kind was ‘flower’

Op The Tig, Meghans blog die intussen offline ging, onthulde ze dat haar moeder haar altijd ‘flower‘ noemde. Aan haar Instagramfeed te zien is de actrice dan ook een grote liefhebber van bloemen.

3. Ze heeft een unieke hobby

De meeste aspirant-actrices werken als winkelbediende of kelner, maar Meghan koos ervoor om zich te verdiepen in kalligrafie. Tussen de audities door schreef ze als freelancer tal van uitnodigingen en bedankkaartjes.

4. Ze houdt van indiepop

Op The Tig lijstte ze ooit haar favoriete liedjes op. Dat waren ‘Dog Years’ van Maggie Rogers, ‘LA Calling’ van Crystal Fighters, ‘Don’t Run’ van Mr Little Jeans, ‘Sunshine (feat. Reggie Watts)’ van Flight Facilities, ‘Dance Apocalyptic’ van Janelle Monáe en ‘Let it Go’ van Dragonette.

5. Haar favoriete gerecht om klaar te maken is gebraden kip

Net als haar personage in ‘Suits’ is Meghan een echte foodie. ‘Er is niets zo heerlijk als een perfect gebraden kip. Wanneer ik zo’n schotel meeneem naar een diner, maak ik gegarandeerd vrienden’, vertelde ze ooit aan Good Housekeeping.

6. Ze adopteerde een hond op advies van Ellen DeGeneres

In een interview met Best Health Magazine onthulde Meghan dat ze in een hondenasiel was toen ze er tv-host Ellen DeGeneres tegen het lijf liep. De actrice twijfelde welke hond ze moest nemen toen DeGeneres naar een mix tussen een labrador en een scheper wees en zei: ‘Neem deze!’. Wat Markle ook deed. De hond luistert naar de naam Bogart. Meghans beagle heet Guy. Beide honden verhuisden mee van Toronto (waar de opnames van ‘Suits’ plaatsvinden) naar Londen.

7. Ze is ambassadrice van World Vision

Meghan zet zich op verschillende manieren in voor het goede doel. Zo werd ze uitgeroepen tot World Vision Global Ambassador nadat ze in 2016 naar Rwanda was gereisd. Ze leerde er kinderen schilderen met waterverf door water te gebruiken uit de nieuwe pijplijn in hun gemeenschap.

8. Ze is beste vriendinnen met Serena Williams

De actrice en de tennisster leerden elkaar kennen tijdens een voetbalwedstrijd voor het goede doel en zijn sindsdien vriendinnen voor het leven. Zo was Meghan onlangs aanwezig op Serena‘s bruiloft en maakte de ‘Suits’-ster een profiel aan op Snapchat op aandringen van Serena.

9. Ze werd geboren op 4 augustus 1981 in een gemengd gezin in Los Angeles

Meghans moeder Doria Radlan is Afro-Amerikaans, haar vader Tom Markle heeft Duits-Ierse roots. Papa Tom heeft twee kinderen uit een eerder huwelijk, Meghans halfbroer Thomas (50) en -zus Samantha (52).

10. Haar vader liet haar kennismaken met de showbizz

Meghans vader Thomas ‘Tom’ Markle is een in Hollywood bekende lichtontwerper. Hij won zelfs twee Emmy’s voor zijn werk. Toen Meghan nog klein was, nam haar vader haar al eens mee naar de set van tv-reeks ‘Married…with Children‘, waar hij toen werkte.

11. In 2016 was ze de meest gegoogelde actrice van het jaar

Toen uitkwam dat Meghan met Harry aan het daten was, waren wij duidelijk niet de enige nieuwsgierigen…

12. De start van haar acteercarrière was allesbehalve glamoureus

Vandaag speelt ze Rachel Zane in advocatenserie ‘Suits’, maar enkele jaren terug was Meghan nog assistente in de tv-quiz ‘Deal or No Deal‘. Voor haar big break had ze ook nog gastrollen in series zoals ‘Without A Trace‘, ‘Fringe‘ en ‘CSI: Miami‘.

Foto: NBC

13. Ze is een beauty mét brains

Ze studeerde aan de Northwestern-universiteit in Illinois en heeft een diploma communicatie. In een interview zei ze ooit nog graag haar masterdiploma te behalen.

14. Haar metekindjes zijn haar oogappels

Meghan is meter van de beide dochters van Benita Litt (uiterst links op de foto), een van haar beste vriendinnen.

15. Haar favoriete bodylotion kost amper 7,99 euro

Meghan zweert bij betaalbare beautyproducten. Zo kost haar favoriete bodylotion, de Q10 Plus van good old Nivea, amper 7,99 euro. Lees hier wat Meghan nog allemaal in haar beautykast heeft zitten.

16. Meghan en Harry ontmoetten elkaar via een gemeenschappelijke vriendin

In hun allereerste tv-interview wilde het pasverloofde koppel de identiteit van hun cupido niet onthullen, maar meerdere bronnen hebben intussen bevestigd dat het Violet von Westenholz was die de Britse prins en de ‘Suits’-actrice in de zomer van 2016 op date stuurde. Violet is een jeugdvriendin van Harry die de public relations verzorgt van Ralph Lauren, een designer van wie Meghan vaak kleren draagt.

17. Prins Harry was al verliefd op haar nog voor hij haar had ontmoet

In de documentaire ‘When Harry Met Meghan‘ onthult royalty-experte Katie Nicholl dat Harry twee jaar voor zijn ontmoeting met Meghan tijdens een avondje uit werd gevraagd op wie hij een crush had. Zijn antwoord? ‘Meghan Markle van ‘Suits”.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.