Home celebs Deze celebs hebben last van sociale angsten

Deze celebs hebben last van sociale angsten

Reporters
Deze week lees je in Flair het verhaal van Eveline, die kampt met een sociale fobie. Raar maar waar, ook de mooiste en meest succesvolle celebs zitten niet altijd goed in hun vel. Open ruimtes of alledaagse gesprekken zijn voor hen een living hell…

Emma Stone

Tientallen awards, een Golden Globe-nominatie en een nominatie voor de BAFTA's: als je het palmares van actrice Emma Stone bekijkt, dan zou je denken dat het haar allemaal voor de wind gaat. Maar toch lijdt ook Emma al sinds haar kindertijd aan een angststoornis. Zo kan ze plots helemaal verstijven. Niet echt handig op een filmset, maar Emma leerde haar aanvallen wel te aanvaarden. 'Ze horen nu eenmaal bij mij'.

Celebs sociale angsten

Lisa Verberght

Internationaal topmodel, geliefd bij alle grote modemerken: Lisa Verberght is 19 en de wereld ligt aan haar voeten. Toch kampte ze aan het begin van haar carrière met een ernstige sociale fobie. Zich terugtrekken in haar uppie, angstig voor enig contact… Uiteindelijk besliste ze dat het zo niet verder kon en kwam ze met haar probleem naar buiten. Ze deelt haar verhaal op haar blog.

Celebs sociale angsten

Nicole Kidman

Na haar breuk met Tom Cruise ging het bergaf met Kidmans geestelijke gezondheid. Ze meed fotografen, kwam pas buiten wanneer er geen kat meer te zien was en had paniekaanvallen tijdens music awards en premières. Gelukkig gaat het de laatste jaren veel beter met haar – al heeft hubby Keith Urban daar ook wat mee te maken. Hij heeft haar van bij het begin gesteund.

Celebs sociale angsten

Marilyn Monroe

Zelfs een van ’s werelds bekendste sekssymbolen zijn, maakt je niet immuun voor sociale fobieën. Dat blijkt uit Marilyns ervaring met agorafobie: angst voor grote, open en drukke ruimtes. Haar sociale angst en onzekerheid deden haar uiteindelijk zelfs naar medicatie en drugs grijpen. Die leidden tot haar dood in 1962.

Celebs sociale angsten

Jennifer Lawrence

Ook Jennifer had als kind sociale angsten. Uitstapjes en feestjes meed ze als de pest. Dankzij haar passie (acteren, dus)verdwenen haar sociale angsten als sneeuw voor de zon. En daar kunnen wij, die houden van haar heerlijke feelgoodfilms, alleen maar blij om zijn.

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.