https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home celebs Dan Karaty kan Nederlands spreken, maar dit is waarom hij blijft weigeren

Dan Karaty kan Nederlands spreken, maar dit is waarom hij blijft weigeren

'Ik zal nooit Nederlands praten op televisie.'

Belga Image
Dan Karaty, het Amerikaanse jurylid van onder andere 'Belgium's Got Talent', kan onze taal begrijpen én spreken, poneert hij. Hij zal het alleen nooit voor televisie doen. En daar heeft hij een reden voor.

Dan Karaty is bij ons vooral bekend als jurylid van talentenjachten zoals 'Belgium's Got Talent', 'So You Think You Can Dance' en 'My Name Is Michael'. Dan is oorspronkelijk een Amerikaanse choreograaf, maar bleek uiteindelijk in ons land en bij onze noorderburen populairder te zijn dan in zijn eigen contreien.

Nederlandse lessen

Doordat Dan bij ons bekender is dan in Amerika, besliste hij Nederlandse lessen te volgen bij het Nederlandse taalinstituut De Nonnen van Vught. En toch spreekt hij nog steeds geen Nederlands op televisie. Dan wordt steevast ondertiteld. Maar daar heeft Dan een reden voor.

Ik kan Nederlands praten, maar met een accent.

Accent

Dan wil absoluut niet dat zijn accent dat hij heeft wanneer hij Nederlands spreekt, op televisie komt, vertelde hij aan het Nederlandse weekblad Privé. Hij beweert wel dat hij zijn accent op een weekje zou kunnen wegwerken, maar dat zijn vrouw dat niet helemaal ziet zitten: 'Om accentloos Nederlands te kunnen praten, moet ik nog een week lessen volgen, maar daar heb ik geen tijd voor. Daar kom ik bij mijn vrouw ook niet mee weg. Dan moet ik zeggen dat ik er een week niet ben, terwijl ik niet werk. Dat gaat er bij haar niet in.' Goed excuus, Dan!

Lees ook: