Home celebs ‘Blind Getrouwd’-experte over de zwangerschap van Josje: ‘Soms moet je durven springen’

‘Blind Getrouwd’-experte over de zwangerschap van Josje: ‘Soms moet je durven springen’

'Je kan ook niet een heel leven bezig blijven met risico’s uitsluiten.'

Josje
VTM / Instagram: josjecoos

Het nieuws dat Josje in verwachting is van haar eerste kindje kwam voor veel mensen als een verrassing. Het ex-K3’tje is namelijk nog maar aan jaar samen met haar lief Cle Gyimah. Bij Het Laatste Nieuws spraken ze met relatietherapeute en ‘Blind Getrouwd’-experte Sybille Vanweehaeghe voor wat meer extra uitleg.

Twee dagen geleden heeft Josje (32) op Instagram bekendgemaakt dat ze een kindje verwacht met haar vijf jaar jongere vriend Cle. ‘Buikje! Zo blij om te delen dat Cle en ik een kindje verwachten in de winter van 2018’, kan je lezen onder de foto van haar bolle babybuik.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Heugelijk nieuws, maar de aankondiging van haar zwangerschap bleek voor veel mensen onverwacht. Voor relatietherapeute en ‘Blind Getrouwd’-experte Sybille Vanweehaeghe was het nieuws niet zo’n verrassing. ‘Het sociaal gangbare patroon is immers dat een koppel minstens een jaar of twee samen is, voor het aan kinderen begint. Maar bon, Josje is 32 en heeft al wat watertjes doorzwommen. Dan weet je sneller of het goed zit’, vertelt ze in Het Laatste Nieuws.

Negatieve reacties

Ondanks het feit dat de zwangerschap van Josje redelijk snel en onverwacht is, is dit volgens Sybille niet noodzakelijk negatief. Koppels die in een gelijkaardige situatie zitten krijgen vaak veel negatieve commentaar van de buitenwereld. Dit zorgt op zijn beurt voor een extra stimulans om zich te gaan bewijzen. ‘Een zwangerschap in volle verliefdheid beleven, kan net daarom zalig zijn’.

Toch brengt dit soort situaties ook een aantal nadelen met zich mee. Koppels moeten nu al snel hun aandacht gaan verdelen terwijl ze daarvoor enkel aandacht hadden voor elkaar. ‘Je moet als koppel heel snel de rol van ‘geliefden’ aanvullen met de rol van ‘ouders’.’

We zouden dat bijna vergeten, maar soms bots je gewoon op de goeie.

Last but not least vertelt de ‘Blind Getrouwd’-experte dat het niet altijd negatief is om een versnelling hoger te gaan. Josje heeft na al haar jaren bij K3 al een mooie carrière uitgebouwd en is klaar voor de volgende stap. ‘Maar als je 32 bent, moet je al eens durven springen. Je kan ook niet een heel leven bezig blijven met risico’s uitsluiten. We zouden dat bijna vergeten, maar soms bots je gewoon op de goeie. Het hoéft niet altijd moeilijk te verlopen. En dan is dat mooi, dat vertrouwen om binnen het jaar tegen mekaar te zeggen: kom, we gaan ervoor.’

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.