Home celebs AI AI AI: Matthias Schoenaerts krijgt rijverbod

AI AI AI: Matthias Schoenaerts krijgt rijverbod

De acteur moet ook een serieuze boete betalen wegens overdreven snelheid.

Photo News

Matthias Schoenaerts werd in de rechtbank op het matje geroepen. Hij kreeg in 2013 een rijverbod wegens te snel rijden, maar de acteur leverde tot nu toe nog steeds zijn rijbewijs niet in. Foei!

De feiten dateren van in 2013. Matthias Schoenaerts reed veel te snel en kreeg een rijverbod van acht dagen opgelegd. Omdat de acteur zo vaak in het buitenland vertoeft, kon het vonnis pas in 2016 bij hem afgeleverd worden. Matthias was dus eigenlijk verplicht om vorig jaar zijn rijbewijs af te geven, maar hij deed dat niet.

Overlijden

De acteur moest daarom voor de politierechter in Antwerpen verschijnen. Volgens hem ging het niet om het doelbewust hinderen van de rechtsgang. Vorig jaar had Matthias immers heel wat andere dingen aan zijn hoofd met zijn moeder die overleed, en hij vergat de straf die boven zijn hoofd hing. ‘Na de dood van zijn moeder, stortte Matthias zich volledig op zijn werk’, aldus zijn advocaat. ‘Hij vergat bijgevolg zijn rijbewijs binnen te brengen.’

Vluchtmisdrijf

‘Hij zit tegenwoordig ook zo vaak in Amerika dat hij niet meer stilstond bij het rijverbod’, besloot zijn advocaat. De rechter had begrip voor Matthias zijn situatie, maar hij verlengde het rijverbod wel met een maand extra. Matthias kreeg daarboven nog een fikse boete van 1.200 euro. Het is niet de eerste keer dat Matthias een rijverbod aan zijn broek krijgt. 10 jaar geleden pleegde hij vluchtmisdrijf na een ongeval en blies hij positief toen de politie hem tegenhield. Hij mocht toen 3 maanden niet rijden en betaalde een boete van 2.750 euro.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.