Home Body & Mind WAUW: Belgisch albinomeisje is opkomend model

WAUW: Belgisch albinomeisje is opkomend model

'Het is net een zege om anders te zijn, en ik hoop die boodschap ook te kunnen delen met de wereld.'

Instagram: @lisawinckelmans
De negentienjarige Lisa Winckelmans is geboren met albinisme. Dat is een aandoening waarbij het pigment in iemands haar, huid en ogen grotendeels of volledig ontbreekt. Maar dat hoeft duidelijk niet te betekenen dat je het niet kan maken als model.

Wanneer Lisa Winckelmans op een dag met haar mama over straat wandelde, werd ze aangesproken door tv-presentatrice Yvoire de Rosen en oprichtster van de Ethno Tendance Fashion Week in Brussel Cerina de Rosen. Ze vroegen Lisa of ze mee wilde werken aan de modeshow.

Het is net een zege om anders te zijn, en ik hoop die boodschap ook te kunnen delen met de wereld.

Anders zijn

Lisa is vastberaden om een topmodel te worden, ook al werd ze vroeger 'te dik' bevonden door heel wat modellenbureaus. Ze is blij met haar maatje 36 en is niet bereid om zichzelf uit te hongeren voor haar modellencarrière. Haar albinisme ziet ze niet als een negatief, maar net als een positief punt. Omdat ze anders is dan anderen, heeft ze naar eigen zeggen het gevoel dat ze de wereld iets te bieden heeft.

Rechten

Lisa wil niet alleen model, maar ook advocate worden. Volgend jaar begint ze dan ook aan haar universitaire opleiding in de rechten. Bovendien heeft Lisa een blog waarop ze andere mensen met albinisme wil inspireren en hen wil aantonen dat ze net zoveel waard zijn als mensen zonder albinisme. Een ambitieuze dame, als je het ons vraagt!

 

A photo posted by LISA WINCKELMANS (@lisawinckelmans) on

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.