Home Body & Mind Versla de zomerse dieetkillers

Versla de zomerse dieetkillers

IJsjes en cocktails? Mag!

Dieet en zomer gaan niet zo goed samen: cocktails, ijsjes, barbecues… Maar voor elke verleiding bestaat een remedie!
 1. IJsjes? Moonpops!
  Wie kan er met deze temperaturen weerstaan aan de lokroep van de ijskar? In Antwerpen is er een hip alternatief: Moon Pops. Het zijn ijsjes op een stokje, tjokvol fruit (en wat rietsuiker). Heel wat cafés hebben ze al, zoals ook de Cargo Zomerbar. Meer adressen op de site van Moon Pops

 2. Mojito? Faux-jito!
  Er gaat niets boven cocktails. Tenzij: zelfgemaakte cocktails. In een mojito kunnen wel 250 stiekeme caloriën verstopt zitten, maar in deze faux-jito zitten er maar 150. Vul een shaker met ijs, zes limoenstukjes, anderhalve lepel limoensap en twee lepels muntblaadjes. Plet alles met een stamper – of met een lange lepel, als je niet zo’n barmeid bent. Voeg  twee eenheden rum, vier eenheden bruisend water en een halve lepel honing (in plaats van de rietsuiker) toe. Goed schudden, uitschenken in een glas met ijsblokjes en een takje munt. Zorgeloos genieten.

 3. Barbecue? On the side…
  Een stukje vlees is oké, maar waarom plots vijf stukken? Barbecues zijn fun omdat je samen eet, niet omdat je veel vlees eet. Neem je eigen salade mee, en vraag aan de anderen om hetzelfde te doen.
   
 4. Limonade? Maak je zelf!
  Als je niet altijd bij cocktails of andere alcoholische verleidingen wil belanden, is limonade een goed alternatief. Zeker als je die zelf maakt. Vul ‘s avonds een kan met water en voeg sneetjes citroen  en een lepel agavesiroop toe. Zet de kan in de koelkast en de volgende dag heb je een hele dag heerlijke, frisse, gezonde limonade.
   
 5. Snacks? Frisse snacks!
  Je portie fruit hoeft niet altijd die saaie groene appel te zijn. Vooral niet in de zomer! Waarom niet altijd een potje fruit meenemen? De ene keer stukjes watermeloen, de volgende dag komkommer. Handig, goedkoop en fris: een doosje ingevroren bosbessen uit de supermarkt.

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.