Yoghurtsnack
Snijd een banaan in dunne plakjes, en doe wat yoghurt in een kommetje. Doop een stukje banaan in de yoghurt. Leg de stukjes op wat bakpapier (dit gaat makkelijkst met een tandenstoker) en stop de stukjes één uur in de diepvries. Lekker fris!
Originele ijsblokjes
Zorg dat je aardbeien, blauwe bessen, frambozen, citroen of munt in huis hebt. Snijd het fruit zodat het makkelijk in je ijsblokvormpjes past. Verdeel het fruit over de vormpjes en giet er water over. Zet het een dag in de diepvries. Da's pas een manier om je glas water te pimpen!
Mango-ijsjes
Een lekker ijsje dat geen caloriebom is? Het kan!
Snijd een mango in stukjes. Mix het fruit tot het gietbaar is. Giet er ook een scheut water bij zodat het vloeibaarder wordt. Omdat mango van nature al zoet is, moet er geen suiker bij (hoera!). Giet het mengsel in plastieken ijsvormpjes. Stop ze een paar uur in de diepvries en likken maar!
Fruitbrochettes
Spies wat fruit op een satéstokje. Eén zo'n stokje bevat slechts 39 kcal. Eet er dus gerust twee!
Watermeloen Frosty
Hiervoor heb je watermeloen nodig dat je al ingevroren hebt: 450 gram bevroren watermeloen, in blokjes.
Stop de watermeloen, 2 eetlepels ahornsiroop, 4 uitgeperste limoenen, 4 eetlepels water, 1/4 theelepel cayennepeper en 1 grote rijpe banaan in de blender. Blenden maar en meteen opdienen!
Hebben jullie nog tips voor verfrissende tussendoortjes?
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier