Home Body & Mind SOS: opdringerige schoonmoeder

SOS: opdringerige schoonmoeder

Corbis
Komt je schoonmoeder te pas en te onpas langs? Bezorgt ze jou je eerste grijze haren? Grijp dan nú in. Want een monster in law kan je missen als kiespijn. 

Stap 1

Erger je je aan je schoonmoeder? Praat dan eerst met je partner. Zeg hem dat je het niet zo fijn vindt dat z'n moeder elke avond langskomt. En leg hem vooral uit waarom. Zeg hem dat je het fijn vindt om haar te zien, maar op afgesproken tijdstippen. Vertel dat je na het werk of een lange schooldag uitgeput bent, en graag wat quality time als koppel wilt. Misschien denkt hij er hetzelfde over. Zo niet, probeer hem dan duidelijk te maken wat je voelt. Het gesprek met je partner is een goede voorbereiding op het gesprek met je schoonmoeder. Tegen haar leg je op dezelfde kalme manier uit wat er schort aan de huidige situatie.

Stap 2

In de weken na 'het gesprek', zal je schoonmoeder misschien moeite hebben om haar oude gewoontes af te leren. Ze zal misschien nog steeds onaangekondigd langskomen en een of ander excuus verzinnen. Zeg haar beleefd maar kordaat dat je het druk hebt of met iets anders bezig bent. Wijs haar op jullie eerder gesprek. Ga geen leugentjes verzinnen want dan voel je je achteraf slechter.

Stap 3

Pin je niet vast op een wekelijkse afspraak want dan voelt het bezoek aan als een verplicht nummertje. Er kan altijd lastminute iets tussenkomen waardoor je je afspraak dan moet verplaatsen. 

In samenwerking met  Sandra Danau,
Persoonlijke en professionele coach

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.