Home Body & Mind Slecht gezind? Met deze 9 tips ben je weer het zonnetje in...

Slecht gezind? Met deze 9 tips ben je weer het zonnetje in huis

Weg rothumeur!

Belga
Er zijn zo van die dagen dat alles verkeerd gaat en je een rothumeur hebt. Je zou er graag iets aan veranderen, maar soms is dat gewoon niet zo gemakkelijk. Wij hebben 9 tips voor je, die je van een donderwolk in een zonnetje zullen veranderen.

1.     Eet iets zoets

Niet te veel natuurlijk, maar als je echt een slechte dag hebt, kan je jezelf zo wat opvrolijken.

via GIPHY

2.     Laat het los

Letterlijk. Schreeuw, roep en laat je helemaal gaan. Wedden dat je je daarna een stuk beter voelt? Wel niet echt aangeraden om in het midden van de straat te doen.

via GIPHY

3.     Neem een bad

Veel uitleg heb je hier waarschijnlijk niet bij nodig? In een warm bad dobberen maakt je helemaal ontspannen. Wist je dat 37 °C graden daar de ideale temperatuur voor is?

via GIPHY

4.     Luister naar ontspannende muziek

Muziek met een trage beat kan er effectief voor zorgen dat je bloeddruk daalt en je je dus minder opgefokt zal voelen.

via GIPHY

5.     Mediteer

10 minuutjes rustig mediteren kunnen er al voor zorgen dat je je een ander persoon voelt. Je stress daalt en je bent veel relaxter.

via GIPHY

6.     Dans

Zet je favoriete muziek op en dans de benen vanonder je lijf. Even gek doen zorgt ervoor dat jij je nadien een stuk opgewekter zal voelen.

via GIPHY

7.     Omring jezelf met groen

Volgens psychologen heeft die kleur een positief effect op je gemoedstoestand. Doe een groene trui aan, schrijf met een groene pen… Alles is goed, als het maar groen is.

via GIPHY

8.     Ga naar buiten

Een wandeling in het park of zelfs in een bos. Er zijn niet veel mensen die niet gelukkig worden van in de natuur te zijn. Wedden dat ook jij er beter gezind van wordt?

via GIPHY

9.     Lach

Er is niets sterker dan de kracht van lachen. Zet grappige kattenfilmpjes op, spreek af met een grappige vriend of kijk naar een comedy, alles waar jij mee kan lachen is goed. 

via GIPHY

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.