Slanke barbecue
1. Kies voor magere vleessoorten zoals kalkoen, varkensmignonetten, kippenworsten, lamsvlees, of steak.
2. Vis wordt dikwijls vergeten, maar kan je prima grillen.
3. In papillote kan je zowel vlees als vis in verrassende pakketjes serveren en zonder vetstof te moeten gebruiken.
4. Voeg groenten en kruiden toe aan je pakketjes. Zo worden het leuke en gezonde mini-gerechtjes.
5. Frisse slaatjes mogen natuurlijk niet ontbreken. Maar laat dressings en vinaigrettes achterwege!
6. Als je toch dressing wil gebruiken, maak dan zelf light sausjes op basis van magere yoghurt of platte kaas met veel verse tuinkruiden.
7. Serveer sausjes steeds apart zodat iedereen zelf kan kiezen hoeveel hij/zij wil gebruiken.
8. Kies voor volkorenbrood. Ook aardappelen in de schil (gewikkeld in aluminiumfolie) zijn een lekker mager alternatief.
9. Leg ipv. vlees ook eens schijfjes groenten op de grill. Gegrilde courgetten, paddestoelen, paprika’s en aubergines zijn onweerstaanbaar en light.
10. Maak spiesjes van verschillende groenten als alternatief voor de klassieke saté.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier