Home Body & Mind Reizen met het openbaar vervoer is goed voor je gezondheid

Reizen met het openbaar vervoer is goed voor je gezondheid

Ondanks alle ergernissen

Corbis
Ga jij dagelijks met de bus of trein naar het werk? Dan hebben we goed nieuws voor jou. Uit een Japanse studie blijkt namelijk dat wie vaak het openbaar vervoer neemt, ook een goede gezondheid heeft.

De studie toont aan dat wie regelmatig trein, tram of bus neemt minder kans heeft op diabetes. Bovendien daalt je bloeddruk – ondanks de vele frustraties van de reizigers – en heb je minder vaak last van overgewicht. Rennen om je bus te halen of al die trappen in het station hebben dan toch zo hun voordelen.
 

De studie vergeleek personen die het openbaar vervoer namen en personen die met de auto of fiets naar het werk gingen. In vergelijking met die laatsten hadden reizigers die het openbaar vervoer namen 44% minder kans op overgewicht, 27% minder kans op een hoge bloeddruk en 34% minder kans op diabetes. Opmerkelijk resultaten!
 

Reizigers die vaak het openbaar vervoer nemen, waren ook beter af dan wie met de fiets naar het werk gaat. De verklaring daarvoor is simpel. Volgens de onderzoekers zouden treinreizigers verder wandelen naar de bushalte of het treinstation dan wie effectief te voet of met de fiets naar het werk gaat.
 

De studie werd afgenomen bij meer dan 5.908 testpersonen en werd ook toegelicht tijdens the American Heart Association's Scientific Sessions 2015. Uit het onderzoek bleek ook dat er meer vrouwen dan mannen met het openbaar vervoer reizen. Alle testpersonen moesten verschillende vragen beantwoorden over hun fysieke activiteit en over hoe ze naar het werk gingen.

Nog meer wetenschappelijk onderzoeken:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.