Home Body & Mind Mannen op dieet: nog altijd een taboe

Mannen op dieet: nog altijd een taboe

Echte venten getuigen

Flair
Echte mannen diëten niet. Echte mannen vergelijken geen caloriescores van producten. Echte mannen drinken bier, geen cola light. Wacht eens: is die tijd niet stilaan voorbij? Is een dieet voor mannen nog altijd taboe?
“Steeds meer mannen gaan op dieet”, zegt Willem Koert, fitness- en gezondheidsjournalist voor onder andere Men’s Health. “Een teken aan de wand is dat diëten ‘vermannelijken’: de populairste diëten van het moment leggen de nadruk op eiwitten. Je mag dan wel vlees, vis en eieren eten – dingen die mannen nu eenmaal graag eten – maar bijvoorbeeld geen brood, rijst en suikers, allemaal dingen die mannen makkelijker laten vallen.” 
 
Mannen hebben dan ook een inhaalbeweging te maken: overgewicht komt meer voor bij mannen (54%) dan bij vrouwen (40%) (Gezondheidsenquête, 2008). De trend dat meer mannen bezig zijn met diëten dan vroeger, ziet ook diëtiste Mimi Van Meir bij Weight Watchers: “Toegegeven, slechts drie procent van onze leden zijn mannen. Maar terwijl er vroeger nooit mannen naar Weight Watchers kwamen, zien we er de laatste jaren toch één tot twee per groep. In veruit de meeste gevallen komt de vrouw naar de groepssessies, en volgt haar partner van thuis mee, bijvoorbeeld via de website.”
 
Jannes was de enige man bij Weight Watchers: "Mijn vrienden steunden me, maar mannen die ik niet zo goed kende, deden er graag macho over, vonden het belachelijk.
 
Yves ging aankloppen bij een diëtist: "In onze maatschappij heerst de macho-opvatting dat je als man veel moet eten en pinten gaan pakken.
 
Lees hun verhalen en de mening van andere lezers en lezeressen in Flair.

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.