Home Body & Mind Hitsingle wordt borstkankerlied na dood zangeres

Hitsingle wordt borstkankerlied na dood zangeres

Cancer Council NSW
Vrouwen aanzetten naar hun borsten te laten kijken. Het was de allerlaatste wens van Chrissy Amphlett, voor ze stierf aan de gevolgen van borstkanker. Jarenlang was ze de frontvrouw van The Divinyls, een Australische band die wereldwijd een hit scoorde met hun gedurfde song 'I touch myself'. Maar deze keer kreeg de hit een heel andere insteek…

Een echo en een mammografie hadden de kanker niet kunnen opsporen. Toch ontdekte de Australische zangeres Chrissy Amphlett niet veel later bij zichzelf een knobbeltje. Een autopsie bracht in 2010 het keiharde verdict: borstkanker.

Maar Chrissy wilde niet bij de pakken blijven zitten en hoopte dat haar hitsingle uit 1990 'I Touch Myself' hét lijflied werd van de Australische borstkankercampagne. Waar het eerst een sexy, gedurfd lied over vrouwelijke seksualteit was, kreeg het lied na Chrissy's dood een nieuwe, hoopvolle betekenis.

Met de hulp van haar man, de Australische Cancer Council NSW en tien vooraanstaande Australische zangeressen (waaronder Olivia Newton-John) is haar hitsingle nu een prachtige aanmoediging voor alle vrouwen in de wereld: laat naar je borsten kijken.

Wedden dat ook jij hier kippenvel van krijgt?

Meer info over de campagne vind je hier.

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.