Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Nieuwe manier om kilo's te verliezen.

Het Flexitariër dieet

Het flexitarian of flexitariër dieet is ontworpen door diëtiste Dawn Jackson Blatner. Het is gebaseerd op àlle voordelen van vegetarisch eten maar dan mét vlees en vis.

Het flexitariër dieet is allesbehalve het zoveelste crashdieet. Het is een nieuwe manier van gezonder leven.
Je kan er makkelijk 15% van je lichaamsgewicht mee verliezen. Bovendien krijg je meer energie en een hogere immuniteit.

Voor dit dieet moet je niet je leven omgooien. Het dieet richt zich niet op dingen te schrappen van je menu, wel om nieuwe voeding toe te voegen. Je mag en kan nog alles eten wat je nu eet.Het flexitarian dieet past zich aan aan jouw levensstijl en niet andersom. Dat is dé succesfactor!

Andere gezondheidsredenen om flexitariër te worden:
Je leeft langer met gemiddeld 3,6 jaar
De kans op diabetes vermindert drastisch
Na 4 weken is er al een opvallende daling in cholestorol
Hartziektes en kanker
hebben minder kans.

 

Basisprincipes

Op het menu staan voornamelijk groenten maar ook vlees en vis. Dietiste Dawn Jackson Blatner schreef het boek ‘Flexitarian diet’ met meer dan 100 recepten.

Als een beginnend flexitariër zou je 2 dagen per week vlees- en visloos moeten eten.Naarmate je doorwinterde flexitariër wordt, bouw je deze vegetarische dagen langzaam op. Uiteindelijk zou je wekelijks nog maar 1 à 2 dagen vlees en vis mogen eten.

Het voedsel dat je absoluut moet eten, is onderverdeeld in 5 verschillende groepen:

Flex voedselgroep 1: het nieuwe vlees
Hierbij moet je etenswaren toevoegen aan je eetpatroon die veel proteïnen bevatten.
Dit zijn erwten, zaden, noten, linzen, eieren en tofu.

Flex voedselgroep 2: fruit en groenten
De helft van het woord flexitariër, komt van vegetariër. Het is dus logisch dat groenten en fruit een groot deel uitmaken van het menu.Veel fruit eten voorkomt ook je drang naar snoep en het maakt je gelukkiger!

Flex voedselgroep 3: granen
Eet dus vooral bruin brood en rijst, volkoren pasta en havermout.
Ze zorgen ervoor dat je minder kans hebt op hartziektes, diabetes en zelfs bepaalde soorten kankers.

Flex voedselgroep 4: zuivelproducten
Alle zuivelproducten bevatten calcium, vitamine D en nog vele andere gezonde stoffen die we nodig hebben.Alle zuivelproducten zijn toegestaan van yoghurt tot kaas. Uiteraard liefst magere producten...

Flex voedselgroep 5: Suiker en kruiden
Dit zijn dé elementen die van voedsel feel-good food maken!

Door je vlees en vis grotendeels te vervangen door deze 5 voedselgroepen, zou je dus een pak magerder én gezonder worden!

Voor de uitgebreide uitleg én nuttige tips van uitvindster Dawn Jackson Blatner, is het boek online verkrijgbaar voor £12,99 (of €15,30) op http://bookshop.blackwell.co.uk/jsp/welcome.jsp?isbn=9780071745796{RDhref+}source=1177945481

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '