Home Body & Mind Gezien in Hollywood: de citroensapkuur

Gezien in Hollywood: de citroensapkuur

Corbis
Hollywoodsterren zijn een kei in detoxen en diëten. Om hun slanke lijn te showen op de rode loper gaan ze tot het uiterste. Zelfs dagenlang een citroensapkuur volgen is geen enkel probleem. Brrrr! Béyonce deed het al om snel te vermageren voor haar rol in de film 'Dreamgirls' en wij konden het recept op de kop tikken.

Lees eerst even dit

Ja, in theorie is het mogelijk om tot 5 kg vermageren op één week, maar echt gezond is dat niet. Wat je werkelijk verliest is voor een groot deel gewoon darminhoud en kostbaar water uit je lichaamscellen. Naast vet verlies je ook spierweefsel (door het tekort aan eiwitten met de citroensapkuur). Dus de kans dat je na zo'n vrij zware kuur terug aankomt, is groot.

Ga je te extreem dan zal je last krijgen van hoofdpijn. Om maar te zwijgen van een stinkende adem (!). Verder ga je je ook zwak voelen alsof je te weinig hebt geslapen of duizelig worden. 
 

Hoe te gebruiken?

Wil je net al Béyonce enkele kilo's vermageren met een citroensapkuur? Doe het dan rustig aan. Idealiter wissel je je citroensapdag af met een dag van normale gezonde voeding. Je zal minder snel vermageren. Maar – en dat is een erg belangrijke vinden we – je zal geen last hebben van hoofdpijn of een stinkende adem..

Recept citroensapkuur

  • de twee hoofdingrediënten van de citroenkuur zijn verse citroenen en ahornsiroop
  • per dag moet je anderhalf tot 2 liter drinken.
  • per 0.8 liter water voeg je ongeveer 100 ml citroensap en 100 ml Ahorn- of esdoornsiroop toe en een mespuntje cayennepeper.

Op de citroensapdagen drink je uitsluitend dit brouwsel (2 liter). De esdoornsiroop levert niet enkel calorieën maar vooral heel wat vitaminen en mineralen die je lichaam nodig heeft. Ook de cayennepeper is rijk aan vitamines en mineralen.

Krijg je al kippenvel bij de gedachte? Met een beetje beweging en gezonde voeding zal je je ook snel fit voelen.

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.