Home Body & Mind Geef je metabolisme een boost met deze 5 tips

Geef je metabolisme een boost met deze 5 tips

Hop, hop!

giphy.com
Een traag metabolisme zit niet alleen in je genen. Je dagelijkse gewoontes spelen daar ook een belangrijke rol in. De oorzaken van een traag metabolisme hoef je niet ver te gaan zoeken. Het is niet schadelijk voor je gezondheid, maar je voelt je er je wel vaak suf door. Bovendien draagt een beter metabolisme bij tot een hogere seksdrive. Geef je metabolisme dus een boost met deze vijf tips. 

1. Slaap voldoende 

Metabolisme slaap

Copyright: www.giphy.com

Weer een mooi excuus om wat vaker op die snoozeknop te drukken. Uit onderzoek is gebleken dat te weinig slaap negatieve gevolgen heeft voor de werking van je metabolisme: het vertraagt. Je lichaam verbrandt calorieën, maar het heeft ook rust nodig. Als je je lichaam die rust niet gunt, zal het minder productief werken. 

2. Train je spieren 

Spieren hebben een grote invloed op de hoeveelheid calorieën die je verbrandt. Hoe gespierder je bent, hoe beter je metabolisme werkt. Spieren verbruiken op een dag véél meer calorieën dan vet. Bijkomend pluspunt: als je je spiermassa wat opkrikt, heb je meer uithoudingsvermogen

3. Sla geen enkele maaltijd over 

Metabolisme maaltijd

Copyright: www.giphy.com

Geen tijd voor een ontbijtje, ’s middags een belangrijke meeting op het programma of ’s avonds te laat thuis om nog te koken? We slaan allemaal weleens een maaltijd over, maar eigenlijk is dat not done. Als je onregelmatig eet, zal je lichaam overgaan in een survivalmodus; het zal alles wat je eet opslaan in plaats van verbranden. 

4. Het mag een beetje pikanter 

Spicy food kan je metabolisme aanzienlijk versnellen. Haast je dus maar naar de supermarkt voor een paar pikante pepers. Meteen na een pikante maaltijd krijgt je lichaam het warmer, en dat versnelt de werking van je metabolisme. 

5. Drinken, drinken, drinken 

Als je niet genoeg water drinkt, raak je gedehydrateerd, en dat vertraagt je metabolisme. Véél water drinken is dus de boodschap. Niet zo'n fan van water? Geef het dan een lekker smaakje met een paar schijfjes komkommer, ananas of citroen. Ook met diepvriesfruit en grenadine maak je een simpel glas water net iets aantrekkelijker.  

Metabolisme drinken

Copyright: www.giphy.com

Lees meer: 

Benieuwd naar de verborgen oorzaken van een vertraagd metabolisme? Hier lees je negen alledaagse gewoontes die je metabolisme vertragen. Maak zelf een heerlijk gezond ontbijtje met dit recept: skinny blueberry muffins à la Starbucks. Heb je regelmatig last van een ochtendhumeur? OMG: je kan letterlijk met het foute been uit bed stappen.

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.