Home Body & Mind Eet je lichaam gezond

Eet je lichaam gezond

Body check up

Dat fruit en groente gezond zijn, wisten we allanger dan vandaag. Maar welke fruit- of groentesoort doet wát voor welk lichaamsdeel? Kijk en leer.

WALNOTEN

Goed voor: je hersenen
Waarom? Ze zijn rijk aan omega 3-vetzuren die je hersencellen helpen om met elkaar te communiceren: goed voor je geheugen en concentratie, dus.

WORTELEN

Goed voor: je ogen
Waarom? Wortelen bevatten bèta-caroteen, een stof die je lichaam omzet in vitamine A. Die vitamine A houdt je ogen gezond en beschermt ze tegen bacteriën en ontstekingen.

SPINAZIE

Goed voor: je lippen
Waarom? Spinazie is rijk aan vitamine A en helpt daardoor bij het herstel van je huid. Wedden dat Popeye nooit last had van gebarsten lippen?

FRAMBOZEN

Goed voor: je hart
Waarom? Onderzoek heeft aangetoond dat frambozen – net als aardbeien en bessen – je
bloeddruk verlagen en goede HDL cholesterol verhogen bij mensen die risico lopen op hart en vaatziekten.

MELOEN en CITRUSVRUCHTEN

Goed voor: je borsten
Waarom? Meloenen en citrusvruchten bevatten heel wat vitamine C. Steeds meer wetenschappers beweren dat een vitamine C-rijk dieet helpt om borstkanker te voorkomen.

BROCCOLI en RABARBER

Goed voor: je botten
Waarom? Broccoli en rabarber zijn rijk aan vitamine K. Uit onderzoek blijkt dat een grote inname van vitamine K bijdraagt aan een grotere botdichtheid en verminderde botontkalking geeft op latere leeftijd.

OLIJVEN

Goed voor: je eierstokken
Waarom? Italiaans onderzoek heeft uitgewezen dat vrouwen die vaak met olijfolie koken dertig procent minder kans hebben op eierstokkanker.

ZOETE AARDAPPEL

Goed voor: je pancreas
Waarom? Zoete aardappelen laten suiker slechts langzaam in je bloedsomloop vrij. Zo raakt je pancreas die je helpt om je suikerspiegel te regelen, niet overwerkt.

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.