WALNOTEN
Goed voor: je hersenen
Waarom? Ze zijn rijk aan omega 3-vetzuren die je hersencellen helpen om met elkaar te communiceren: goed voor je geheugen en concentratie, dus.
WORTELEN
Goed voor: je ogen
Waarom? Wortelen bevatten bèta-caroteen, een stof die je lichaam omzet in vitamine A. Die vitamine A houdt je ogen gezond en beschermt ze tegen bacteriën en ontstekingen.
SPINAZIE
Goed voor: je lippen
Waarom? Spinazie is rijk aan vitamine A en helpt daardoor bij het herstel van je huid. Wedden dat Popeye nooit last had van gebarsten lippen?
FRAMBOZEN
Goed voor: je hart
Waarom? Onderzoek heeft aangetoond dat frambozen – net als aardbeien en bessen – je
bloeddruk verlagen en goede HDL cholesterol verhogen bij mensen die risico lopen op hart en vaatziekten.
MELOEN en CITRUSVRUCHTEN
Goed voor: je borsten
Waarom? Meloenen en citrusvruchten bevatten heel wat vitamine C. Steeds meer wetenschappers beweren dat een vitamine C-rijk dieet helpt om borstkanker te voorkomen.
BROCCOLI en RABARBER
Goed voor: je botten
Waarom? Broccoli en rabarber zijn rijk aan vitamine K. Uit onderzoek blijkt dat een grote inname van vitamine K bijdraagt aan een grotere botdichtheid en verminderde botontkalking geeft op latere leeftijd.
OLIJVEN
Goed voor: je eierstokken
Waarom? Italiaans onderzoek heeft uitgewezen dat vrouwen die vaak met olijfolie koken dertig procent minder kans hebben op eierstokkanker.
ZOETE AARDAPPEL
Goed voor: je pancreas
Waarom? Zoete aardappelen laten suiker slechts langzaam in je bloedsomloop vrij. Zo raakt je pancreas die je helpt om je suikerspiegel te regelen, niet overwerkt.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier