Home Body & Mind Een goede nachtrust = gsm uit!

Een goede nachtrust = gsm uit!

Corbis
Hoe fijn het ook is om zelfs ’s nachts in contact  te staan met je vrienden: het is beter om je smartphone uit te zetten.  Als je ’s nachts bestookt wordt met sms’jes, functioneer je overdag minder goed.

Dokter Susie Klerkx van het slaapcentrum Ziekenhuis Oost-Limburg: “Laatst hebben ze in Amerika nog een onderzoek gedaan naar de nachtrust van jongeren. Hun slaap wordt steeds meer verstoord. Ze worden natuurlijk constant bestookt met berichtjes op hun telefoon. Dat kan gevolgen hebben voor het functioneren overdag.”

Ook dokter P. Louis van het AZ Monica in Antwerpen staat negatief tegenover de nieuwe technologie. “De gemiddelde slaapduur neemt steeds meer af. Dat komt niet alleen doordat we het drukker hebben. We zijn ’s avonds nog te actief bezig op de computer of we kijken nog te lang tv."

Slaaphouding

Hoe je in je bed ligt, heeft ook effect op je gezondheid. Het beste is om op je zij of rug te slapen. Zo heb je de minste nek- en rugklachten. Die heb je op je buik wel. Als je problemen hebt met je spijsvertering, is het dan weer wel aangeraden om op je buik te slapen. Snurkt je partner? Zorg ervoor dat hij niet in de zeester- of soldaathouding gaat liggen.

Maar let ook eens goed op zijn ademhaling. Dokter Klerkx: “Als iemand even kort stopt met ademen, kan dat duiden op slaapapneu. Die slaapstoornis komt het meeste voor bij mensen met overgewicht. Slaapapneu kan gevaarlijk zijn, dus ga zeker langs de dokter!”

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.