Home Body & Mind Drie toptips om samen als koppel te vermageren

Drie toptips om samen als koppel te vermageren

Gedeelde smart is halve smart, nietwaar?

Al die restaurantbezoekjes en diners bij kaarslicht (of voor de tv) eisen hun tol. Jullie liefde voor elkaar wordt groter, maar het cijfer op de weegschaal ook. Met deze drie wetenschappelijk bewezen trucjes hou je de calorieën onder controle en de romantiek alive and kicking.

Verleidelijk licht

Tijdens een Duits onderzoek consumeerden geblinddoekte mensen minder calorieën dan mensen die gewoon konden zien. De respondenten met een blinddoek moesten naar hun lichaam luisteren om te weten of ze voldaan waren. De groep zonder blinddoek reageerde op visuele signalen, zoals de portie op hun bord. Kaarslicht of gedempt licht zou een gelijkaardig resultaat geven. Tijdens de volgende tête-à-tête met je lover steek je dus gewoon een kaarsje aan. Enkele Flairredactrices deden de test. Aten zij minder met een blinddoek op?

De juiste tafelsetting

Kijkers van het programma 'Komen eten' weten dat je met tafeletiquette een (dikke) 8 kan scoren, maar je gaat er ook minder door eten. Een tafelkleed op tafel zou namelijk de illusie scheppen van een volumineuze portie op je bord. Dat besloten de wetenschappers van de Cornell Universiteit. Ze stellen dat je daardoor minder kans hebt op overeten. Een wit tafelkleed does the trick, maar andere zachte tinten werken ook. 

Hang de keukenprins(es) uit

Onderzoekers van de Johns Hopkins Universiteit ontdekten dat mensen die vaak koken, minder koolhydraten, suikers en vet eten dan mensen die zelden achter het fornuis staan. Samen koken schept bovendien een band. Annuleer je reservatie in het restaurant en maak liever samen iets klaar. That's amore!

Lees ook:

Weet wat je eet: zo lees je etiketten als een pro

Deze snacks bezorgen je alleen maar méér honger

17 dingen waar fitte vrouwen bij zweren

Maak jij ook deze grote fout tijdens het ontbijt?