Home Body & Mind Deze twee vriendinnen bewijzen dat schoonheid niets te maken heeft met je...
ADVERTENTIE

Deze twee vriendinnen bewijzen dat schoonheid niets te maken heeft met je gewicht

Georgia en Kate kregen het onlangs hard te verduren op sociale media

Instagram: any.body_co
De Australische Georgia Gibbs heeft maat 36 en kreeg het onlangs hard te verduren op Instagram. Ze werd er namelijk van beschuldigd het lichaam van haar beste vriendin Kate Wasley (maat 46) bewerkt te hebben met Photoshop. Gelukkig laten de twee zich niet kennen én hebben ze bovendien een gepast antwoord op alle haatreacties gevonden.
ADVERTENTIE

Op het Instagramaccount van Georgia kan je een foto vinden van de vriendinnen in Sydney. De twee genieten duidelijk van hun avondje uit, maar de reacties die ze krijgen, zijn niet mals. ‘Je hebt jezelf dunner of je vriendin dikker gemaakt, wat voor een vriendin ben jij?’, klinkt het in de comments.
 

 

Een bericht gedeeld door Any Body (@any.body_co) op

Georgia laat zich gelukkig niet doen en het model had een gepaste reactie klaar: ‘Mijn hart was echt gebroken. Kate en ik zijn beste vriendinnen dus waarom zou ik zoiets doen? Het enige wat ik zie, zijn twee vrouwen… niet een vrouw die wat dunner is en eentje die wat meer rondingen heeft. Stop met iedereen zo te vergelijken en accepteer elkaar gewoon zoals je bent’.
 

Geschrokken door de reacties

De negatieve reacties hebben beide meisjes diep geraakt, maar ze hebben het toch kunnen omvormen tot iets moois. Zo heeft het duo een Instagramaccount opgestart waar ze niet alleen hun lichaam vieren, maar dat van alle vrouwen. ‘Ik was zo verbaasd dat een foto van ons viraal kon gaan enkel en alleen omwille van onze lichaamsbouw. Daarom hebben we @any.body_co opgericht, want niemand zou zoiets moeten meemaken’, aldus Georgia.
 

 

Een bericht gedeeld door Any Body (@any.body_co) op

Ook haar vriendin Kate laat in een interview met 'Daily Mail Australia' van zich horen. ‘Mensen zijn het niet gewoon om vrouwen met verschillende lichaamstypes samen te zien. Een gezond lichaam kan verschillende vormen aannemen, maar dat wordt zelden getoond in de media. We willen dat meisjes stoppen met zich zo te vergelijken, want we zijn allemaal uniek op onze eigen manier.’
 

Een gezond lichaam gaat verder dan je kledingmaat

Gezondheid is belangrijker dan je kledingmaat en een gezond lichaam komt nu eenmaal in verschillende vormen en maten’, gaat Kate verder. ‘We hebben allemaal imperfecties en onzekerheden, maar dat maakt ons juist menselijk’. Een inspirerende boodschap en eentje die ook lijkt aan te slaan, want de twee vriendinnen hebben op hun account al meer dan 70.000 volgers.
 

Lees ook:

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Snijd je eten moeiteloos met dit revolutionaire cirkelmes

€12.95 €27.90 Nu kopen

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.