Home Body & Mind BEWEZEN: deze groente zou de kans op maagkanker verminderen

BEWEZEN: deze groente zou de kans op maagkanker verminderen

Allez hup, naar de groentewinkel!

Belga
Een studie uit 2015, gepubliceerd in de 'European Journal of Cancer', heeft aangetoond dat er een link bestaat tussen het eten van bloemkool en een verminderd risico op maagkanker.

De onderzoekers kwamen tot deze conclusie door 32.000 patiënten met maagkanker en hun dieet te bestuderen. Tijdens de studie ontdekten ze dat zout en alcohol (meer specifiek bier en sterke drank) risico-voedingsmiddelen waren. Ze ondervonden ook dat voeding rijk aan vitamine C een beschermend effect had tegen maagkanker. Vitamine C vind je vooral in fruit en witte groenten zoals aardappelen, andijvie, ajuin en bloemkool.

Wij waren al grote fan van bloemkool – check deze bloemkoolpizza maar 'ns – maar dankzij deze studie zetten we deze vitamine C-bommetjes misschien wat meer op tafel.

Lees ook

Tried & tested: fluffy quinoa pancakes

Tried & tested: cottage cheese pancakes

Tried & tested: glutenvrije bloemkoolpizza

Wist je trouwens dat deze 5 snacks je alleen maar méér honger bezorgen?

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.