Home Body & Mind AHA: dit is hoe snel de gemiddelde hardloper loopt

AHA: dit is hoe snel de gemiddelde hardloper loopt

Hoe zit het met jouw tempo?

Pexels
'No matter how slow you go, you're still lapping everyone on the couch' is een waarheid als een koe. Al proberen we naarmate ons loopproces vordert toch een pittiger tempo aan te nemen. Maar hoe snel lopen we gemiddeld?

Nee, bij het lopen gaat het niet enkel om snelheid. Je kan even spurten, maar je moet vooral op zoek gaan naar een tempo dat jij enkele kilometers kan volhouden – om dat vervolgens steeds wat te proberen te verbeteren. Maar toch kan het handig zijn om een gemiddeld tempo als leidraad voor ogen te houden.

Hardloopapp Strava houdt dagelijks de gegevens bij van miljoenen gebruikers, en kon zo een gemiddeld tempo vinden waar de doorsnee hardloper zich aan houdt. De meeste vrouwelijke hardlopers houden een snelheid aan van 9:55 minuten per mijl. Omgerekend is dat zo'n 5:35 minuten per kilometer, of 10,7 kilometer per uur. Best snel, toch?

Zo'n gemiddelde kan natuurlijk iets zijn om naar op te bouwen, en je moet je er zéker niet door laten ontmoedigen. Begin je net met hardlopen? Dan bevat deze handige video een hoop tips die je zullen helpen bij je allereerste pasjes. Een goede soundtrack is natuurlijk belangrijk, en daarom verzamelden wij dé 50 beste liedjes om op te lopen. Al is er geen enkele motivatie beter dan een nieuw paar sportschoenen, natuurlijk.

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.