Home Body & Mind AANGRIJPEND: West-Vlaams meisje (15) vertelt in YouTube-video dat ze kanker heeft

AANGRIJPEND: West-Vlaams meisje (15) vertelt in YouTube-video dat ze kanker heeft

Bijzonder moedig!

Heike Claeys, een 15-jarig meisje uit Brugge, maakt sinds elke maanden leuke YouTube-video's. Gisteren had ze een wel erg ingrijpende boodschap voor haar volgers. In haar vlog kondigt ze aan dat ze lymfeklierkanker heeft.

In een tien minuten durende video vertelt Heike dat het allemaal begon met een bult in haar nek. Ze moest naar de pediater voor verder onderzoek. Na verschillende testen bleek Heike een klier bij haar luchtpijp te hebben. 'De dokter gebruikte allemaal moeilijke termen, dingen die ik niet begreep, en uiteindelijk kwam hij uit bij de ziekte van Hodgkin (een vorm van lymefklierkanker, red.)', vertelt Heike. Heike begreep aanvankelijk niet wat dat betekende. 'Omdat de dokter zo serieus deed, had ik wel door dat er iets niet klopte. Mijn mama heeft het dan uitgelegd. Ja, dus ja, ik heb kanker.'
 

Heike gaat heel nuchter en volwassen met de situatie om. Ze vertelt dat ze verdrietig is, maar dat ze zich er gewoon moet bij neerleggen. Ondertussen heeft Heike haar eerste chemokuur achter de rug. 

Lees ook

Tatoeages kunnen het risico op kanker verhogen

Onderzoekers menen 'achilleshiel' van kanker gevonden te hebben

We beseffen écht niet hoe kankerverwekkend overgewicht is

Tiener scheert zijn hoofd kaal voor vriendin met kanker

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.