Home Body & Mind AANGRIJPEND: Nederlandse documentaire ‘Emma wil leven’ toont de strijd van een stervende...

AANGRIJPEND: Nederlandse documentaire ‘Emma wil leven’ toont de strijd van een stervende anorexiapatiënte

Bekijk hier de ontroerende documentaire.

Documentaire 'Emma wil leven'
Anorexia nervosa is een verschrikkelijke eetstoornis, dat wisten we al langer. Maar nooit eerder ging een documentaire zo diep in op de helse problematiek als die over de Nederlandse Emma.

em

Emma was nog maar 12 jaar toen ze voor het eerst te maken kreeg met de eetstoornis anorexia nervosa. Wat begon met koekjes afslaan en broodjes weggeven, eindigde in een anorexiamonster dat de bovenhand kreeg in Emma's hoofd. Emma besloot haar strijd te filmen, maar verloor hem uiteindelijk. De documentaire publiceren was haar laatste wens.

Lijdensweg

De documentaire 'Emma wil leven' begint met een beeld van 1 mei 2015 waarop een fitte Emma op de fiets te zien is. Het vredige beeld wordt bruusk afgebroken door een sprong in de tijd. We zien een onherkenbare Emma, exact een jaar na de knappe, fitte, fietsende Emma.

Emma wil leven

In april van dit jaar bevond Emma zich in een gespecialiseerde villa in Portugal, haar laatste hoop op herstel. Emma besliste daar dat ze voor het leven koos. Emma wilde leven. Niet veel later overleed ze aan haar verschrikkelijke eetstoornis.

Humor

We worden stil van de voor- en na-beelden van Emma. Een prachtig meisje dat volledig werd overgenomen door een verschrikkelijke ziekte. Opvallend is wel dat Emma haar gevoel voor humor nooit verloor. Ze bleef een warm persoon en was niet vies van wat zelfspot zo nu en dan.

De gevoelige zielen passen best voor deze documentaire, maar wij bekeken ze al en zijn oprecht geraakt door de constante vechtlust van Emma, maar ook door de emotionele getuigenissen van haar begeleiders, ouders en vriendinnen. Een aanrader als je de eetstoornis anorexia nervosa eens écht wil begrijpen.

Bekijk de volledige documentaire 'Emma wil leven' hier.

em

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.