Home Body & Mind 6 voedingsmiddelen die je libido boosten

6 voedingsmiddelen die je libido boosten

All we need is food & sex!

Corbis
Heb jij vaak eerder zin om meteen te slapen dan om te vrijen? Dan kan je libido misschien wel een boost gebruiken. En wat heb je daarvoor nodig? Food! Deze 6 voedingsmiddelen zouden je helpen om meer zin in seks te krijgen. Wij lopen alvast snel naar de winkel!

1. Komkommer

Naast het feit dat deze groente niets tot de verbeelding overlaat, zou de geur ervan heel opwindend zijn voor vrouwen. Bovendien zit er veel fosfor in, een stof die je libido verhoogt.

2. Selder

Een tip die je misschien al gehoord hebt van je grootmoeder. Selder zorgt voor meer feromonen in het zweet van mannen, waardoor vrouwen hen on-weer-staan-baar vinden.

3. Watermeloen

Vergeet chocolade, watermeloen is dé ultieme zoete libidobooster. Uit onderzoek van de Universiteit van Texas blijkt dat watermeloen boordevol ingrediënten (zoals de stof citrulline) bevat voor een hoger libido.

4. Chilipepers

Chilipepertjes zijn sowieso heet, dat spreekt voor zich. Maar wist je ook dat de stof die voor die hitte zorgt, je meer zin geeft in seks? Capsaïcine zorgt ervoor dat endorfinen – de gelukshormonen – vrijkomen in je hersenen en dat je hartritme verhoogt.

5. Pompoenpitten

Er zit heel veel zink en omega-3 in pompoenpitten, allebei belangrijk voor een hogere sex drive. Zou ook goed zijn voor de vruchtbaarheid!

6. Avocado

Deze groene vrucht is perfect om je seksueel verlangen te verhogen. Het foliumzuur in avocado’s geeft je lichaam meer (seksuele) energie. Het is ook een bron van vitamine B6.
Tip: Maak verse guacamole voor bij het aperitief, zo begin je meteen vol goesting aan een gezellige avond!