Home Body & Mind 5 redenen om meer te lachen

5 redenen om meer te lachen

Corbis
Op 4 mei is het de internationale dag van de lach! Op de redactie van Flair wordt er alvast élke dag luidop gelachen om de gekste dingen. En vaak gaan we dan ook goedgezind naar huis. Waarom? Omdat lachen alleen maar voordelen heeft!

1. Je verbrandt calorieën

Yes, lachen maakt je slank! Als je tien tot vijftien minuten hard lacht, verbrand je zo'n 50 calorieën. Het voelt dan ook alsof je een tijdje hebt gesport, maar het is oh zo leuk!
 

2. Je hebt minder stress

Als je lacht, komen er endorfines vrij in je hersenen. Die zorgen voor een goed gevoel, waardoor je je gelukkiger voelt. Ze verminderen ook stresshormonen zoals cortisol, en geven je een rustig gevoel. Lachen vermindert ook angst en woede.
 

3. Het verzacht de pijn

De endorfines werken ook pijnstillend. Als je ziek bent, zorg dan voor veel vriendinnen met een goed gevoel voor humor, zo vergeet je meteen de pijn!
 

4. Het maakt je mooi

Veel mensen vinden iemands lach het mooiste kenmerk aan een persoon. Wie veel lacht, wordt automatisch stralend, aantrekkelijk én leuk gevonden. Je straalt plezier uit en je komt over als een positieve vrouw.
 

5.  Het boost je immuunsysteem

Lachen verbetert je bloeddruk en bloedsomloop, vermindert stresshormonen, verhoogt bepaalde antilichamen die virussen en bacteriën aanvallen. Lachen houdt je dus gezond!

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.