Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

3 dieethypes uitgetest

Dukan, De voedselzandloper en het proteïnedieet, iedereen heeft er de mond van vol. Maar hoe zit het met die trendy diëten? Wat beloven ze en belangrijker: wat doen ze? 

 

Hype nr. 1: het Dukandieet

Het Dukandieet bestaat uit 100 verschillende voedingsmiddelen. Je volgt vier opeenvolgende fasen die gaan van de aanvalsfase, waarin je vooral eiwitten eet, over de cruisefase en de consolidatiefase tot de stabilisatiefase. In de tweede fase eet je naast eiwitten vooral groenten, al blijf je 'eiwitdagen' houden. Als je je kilo's kwijt bent, ga je stap voor stap terug naar een eetpatroon waarin je alles mag eten. Net zoals bij elk spraakmakend dieet zijn er felle voor- en tegenstanders. 
 
 
 

Hype nr. 2: het proteïnedieet

Dit eiwitdieet is gebaseerd op – je raadt het al – proteïnen. Ze zouden je honger stillen en daardoor zou je minder zin hebben in snacks. Tijdens je dieet eet je speciale producten die je online kan kopen, zoals proteïnerepen, -shakes (poederzakjes die je mengt met water) en zelfs kant-en-klare maaltijden. Je kan – tegen betaling – ook begeleiding krijgen.
 
Het proteïnedieet bestaat uit drie fasen: in de afslankingsfase eet je alleen proteïnesupplementen en twee keer per dag toegelaten groenten, zoals sla en bloemkool. Soms mag je bij je groenten ook mager vlees eten. Dat hou je vol tot je bijna op je streefgewicht zit. Dan begin je aan de overgangsfase, waarin je langzaam aan weer meer koolhydraten mag. In de stabilisatiefase vervang je nog één maaltijd door een eiwitsupplement. Het is een keihard dieet, maar belooft ook keihard resultaat...
 
 
 

Hype nr. 3: De voedselzandloper

De voedselzandloper is een boek van dokter Kris Verburgh. Hij keert zich tegen de voedingsdriehoek en vond de voedselzandloper uit als alternatief. In principe is het boek geen dieet, maar gaat het vooral over de manier waarop voeding het verouderingsproces van de mens kan vertragen en het risico op ziektes kan verminderen. Maar als je het boek volgt, zou je wel afvallen, omdat je dus gezond eet. Ook hier zijn er weer voor- én tegenstanders. 
 
Lees de ervaringen en tips van onze lezeressen en ontdek welk dieet bij jou past.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '