Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Shutterstock

Is dit de meest over the top huwelijkstrend van het moment?

Laura Vansweevelt
Laura Vansweevelt Web- en reportagejournalist
Foodtrucks zijn uit en een huwelijksbrunch is in. Om maar te zeggen: tegen dat je je bruiloft goed en wel hebt gepland, is hij alweer hopeloos passé. Zó snel volgen huwelijkstrends elkaar op. Al gokken we dat de nieuwste hype een blijver is. 

Uitnodigingen? Check! Fotograaf? Check! Social media handler? Check! Euh, wat? Yep, steeds meer bruiden huren een professioneel team in om hun socialemediakanalen te runnen op hun trouwdag. Zoals Heather Hall en Samantha Roberts, bijvoorbeeld. Zij richtten een tijdje terug Maid of Social op, een bedrijf dat zich specialiseert in de pr van je trouwdag. 
Je trouwdag duurt misschien maar een paar uur, maar de beelden die je op sociale media deelt, zijn voor eeuwig.
Mensen zijn steeds meer bezig met hoe hun bruiloft eruitziet op sociale media. Net zoals een celebrity wil controleren hoe die overkomt in de media, willen bruiden hetzelfde doen voor hun huwelijk’, aldus Hall. ‘Je trouwdag duurt misschien maar een paar uur, maar de beelden die je op sociale media deelt, zijn voor eeuwig.’
 

bruiloft

Posten in realtime

Maar wat doet een social media handler dan juist? ‘Wij bedenken een hashtag en beslissen mee welke foto’s en bijschriften er op sociale media gepost worden’, legt Roberts uit. Vele koppels willen hun huwelijk zo snel mogelijk op sociale media vereeuwigd zien, ‘maar in realtime posten is uiteraard geen optie omdat de bruid en bruidegom daar op hun huwelijksdag zelf geen tijd voor hebben. Daarom zijn wij er om die taak van hen over te nemen.’
Een social media handler bedenkt een hashtag voor het echtpaar en beslist mee welke foto’s en bijschriften er op sociale media gepost worden.
Of de trend snel naar ons land zal overwaaien, kunnen we niet voorspellen. Maar weet wel dat een social media handler allesbehalve goedkoop is. Bij Maid of Social kan je er eentje inhuren vanaf 500 dollar (446 euro). Aan jou de keuze om dat bedrag uit te geven aan bloemen, een dj of likes.
 

Nog meer leesvoer voor de aanstaande bruid: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '