Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Hello Kristof - Kevin Alrich / Trapizzino

Heb jij jouw citytrip voor een Flairprijsje al geboekt?

HOTSPOTS: de leukste adresjes uit onze citytrippocket

Deze week vind je bij Flair de pocket 'Citytrips vanaf € 107 p.p., vervoer + hotel', inclusief adresjes van locals in Barcelona, Lissabon, Londen, Parijs, Rome en Venetië om te shoppen, eten en uit te gaan. Wij zorgen alvast voor een kleine sneak peek van de leukste adresjes!

Blogger Diane tipt haar favoriete adresjes in Parijs

 

Diane Coletta

 

Wie? Diane Coletta. Blog: www.petiteinparis.com.

 

‘Anderhalf jaar geleden verhuisde ik naar de Franse hoofdstad, en dat was misschien wel de grootste inspiratie voor mijn blog. Helemaal verliefd op en geïnspireerd door Parijs lanceerde ik hem. Hij focust op mode, lifestyle en mijn leven hier. Ik deel mijn ervaringen graag met mijn lezers en tegelijk is het een soort van dagboek voor mezelf. Welkom op mijn blog en – vooral – in mijn stad!’

 

SHOPPEN: Le Bon Marché

Le Bon Marché (24 rue de Sèvres) is het oudste warenhuis van Parijs, maar dat wil niet zeggen dat het hier een stoffige, verouderde boel is. Integendeel! Verwacht je aan een uiterst modern en chic complex met veel grandeur. De mode, accessoires en cosmetica die je hier shopt, zijn aan de dure kant, maar wandel hier toch even door om het prachtige gebouw te bewonderen.

 

BRUNCHEN & LUNCHEN: Marlon

Marlon (159 rue de Grenelle) is tegenwoordig een van mijn favoriete lunchadressen. Op de kaart staan Californische lekkernijen à la taco’s, tempura en quesadilla’s. Alles (behalve het brood) is huisgemaakt. 

 

DINEREN: Big Fernand

Big Fernand (32 rue Saint Sauveur, 86 Boulevard du Montparnasse, 99 rue de Provence, 55 rue du Faubourg Poissonnière en 40 Place du Marché Saint-Honoré) is een no-nonsenseadres met sublieme burgers en een supersnelle bediening.

 

DRINKEN & DANSEN: Nuba

Ik krijg maar niet genoeg van Nuba (34 Quai d’Austerlitz), een supertoffe rooftopbar met prachtig uitzicht op de Seine.

HOTSPOTS: de leukste adresjes uit onze citytrippocket

Blogger Estrella tipt haar favoriete adresjes in Rome

Wie? Estrella Gomez. Blog: www.lacasabloga.com.

 

‘Ik ben geboren in de Verenigde Staten, maar de reismicrobe had me al heel vroeg te pakken. In 2015 reisde ik voor het eerst naar het fantastische Italië en een klein jaar later besloot ik om er te gaan wonen. Ik hou van de Romeinse cultuur, de diversiteit, de keuken en de taal. Ik ben elke keer opnieuw verbaasd over de cultuur en geschiedenis van de stad. Hier valt altijd wel iets te beleven en er zijn zo veel dingen te zien. Welkom in Rome, mio grande amore!’

 

SHOPPEN: Boschettotre

Interieurvormgever Orianna Tombolesi verkoopt in haar winkel Boschettotre (Via del Boschetto 3) de leukste hebbedingen, zoals radio’s op zonne-energie, muurstickers met inspirerende quotes, designbloembakken, geurkaarsen en andere items om je huis mee op te vrolijken.

 

BRUNCHEN & LUNCHEN: Trapizzino

Trapezzini zijn driehoekige sandwiches gevuld met Romeinse specialiteiten zoals linga in salsa of parmigiana di melanzane (mijn favoriet!). Ze kosten bij Trapizzino (Via Giovanni Branca 88) amper € 3,50 per stuk, wat ze ideaal maakt voor een snelle en goedkope lunch. 

 

DINEREN: Emma Pizzeria

De gerechten bij Emma Pizzeria (Via Monte della Farina 28/29) zijn op-en-top Italiaans, maar de inrichting is dat allesbehalve. Geen donker of authentiek interieur, wel een modern decor. 

 

DRINKEN & DANSEN: 8 Millimetri

Uitgebreid aperitieven kan bij 8 Millimetri (Via del Moro 8). Voor € 10 krijg je een lekkere cocktail met aperitivos (hapjes). 

HOTSPOTS: de leukste adresjes uit onze citytrippocket

Blogger Li tipt haar favoriete adresjes in Lissabon

Wie? Li Furtado. Blog: www.thegirlchic.com.

 

‘Hoewel ik niet geboren en getogen ben in Lissabon, heb ik mijn hart snel verloren aan deze fantastische stad. De levendige vibe, het mooie weer en de kosmopolitische sfeer die er hangt, maken het in mijn ogen tot een wereldstad.’

 

SHOPPEN: Embaixada

Embaixada (Praça do Principe Real 26) is gevestigd in een voormalig paleis dat werd omgetoverd tot een winkelgalerij. Het gebouw herbergt shops van verschillende nationale merken met een focus op Portugees design, vakmanschap, gastronomie en cultuur. 

 

BRUNCHEN & LUNCHEN: Hello Kristof

Een Scandinavisch interieur, speciale koffies en heel wat magazines: dat is de succesformule van Hello Kristof (Rua do Poço dos Negros 103)!

 

DINEREN: A Cevicheria

Portugezen zijn dol op vis, en ceviche – een rauw visgerecht van Peruviaanse oorsprong – is waarschijnlijk dé favoriet. Ik waarschuw jullie al: bij A Cevicheria (Rua D. Pedro V. 129) staat zowat altijd een wachtrij, maar het is echt de moeite waard en het wachten wordt zeker draaglijker als je intussen al een pisco sour (een Zuid-Amerikaanse cocktail) bestelt! 

 

DRINKEN & DANSEN: Lux

Deze nachtclub moet je gewoon gezien hebben. Lux (Avenida Infante Dom Henrique) is de place to be voor hipsters met dansbenen. De beste (inter)nationale dj’s zijn hier regelmatig te gast. 

HOTSPOTS: de leukste adresjes uit onze citytrippocket

Blogger Sarah tipt haar favoriete adresjes in Venetië

Wie? Sarah Bianchi. Blog: www.chicneverland.com.

 

‘Hoewel ik al sinds m’n tiende in Venetië woon, zie ik nog steeds de magie die deze unieke stad uitstraalt. Het is een rustige stad, maar er is zo veel te zien en het leven is er anders dan in de rest van de wereld. Droom helemaal weg bij een zonsondergang over de lagoon, flaneer op het Piazza San Marco en verdwaal in de kleine straatjes.’

 

SHOPPEN: Xetra

Trendy collecties tegen betaalbare prijzen, dat is Xetra (Viale della Vittoria 212).

 

BRUNCHEN & LUNCHEN: Lino Frito

Fish, vegetables and Italian soul, dat is de slogan van Lino Fritto (S. Polo 319, Campo de la Becarie). De meeste gerechten in deze afhaalshop zijn gefrituurd en superlekker. Voor 15 euro heb je hier al een volledige maaltijd. 

 

DINEREN: Timon

Timon (Fondamenta Ormesini 2754) claimt het beste vleesrestaurant in Venetië te zijn, en ik kan ze geen ongelijk geven!

 

DRINKEN & DANSEN: Tag Club

Als je echt wil gaan feesten, moet je naar het vasteland gaan, en daar is Tag Club (Via Giustizia 19) de place to be. 

HOTSPOTS: de leukste adresjes uit onze citytrippocket

Blogger Nathalie tipt haar favoriete adresjes in Barcelona

Wie? Nathalie Da Silva. Blog: www.cocoabuttons.com.

 

‘In 2010 trouwde ik met de man van mijn leven en verhuisde ik voor de liefde naar Barcelona. Ik ben een diehard life lover en hou veel van dieren en de natuur. Daarom vind ik Barcelona zo geweldig: ik kan er uren rondwandelen, zonder genoeg te krijgen van deze veelzijdige stad met haar heerlijke parken. Ik hoop dat jullie even grote fan zullen zijn van Barcelona als ik. Bienvenidos!’

 

SHOPPEN: Ivori

Ik ben echt een grote fan van de kleding, schoenen, handtassen en juweeltjes bij Ivori (Carrer Mirallers 7). Eigenares Carole Alexandre en haar hond Thom baten deze topwinkel samen uit. 

 

BRUNCHEN & LUNCHEN: Baluard

Baluard (Carrer de Provença 279 en Carrer del Baluart 38) is mijn favoriete bakkerij van de stad. Het brood wordt er vers gebakken (die geur!) en je kan ook ter plaatse komen ontbijten of lunchen. 

 

DINEREN: Bacoa Hamburgueseria

De filosofie van Bacoa (Carrer Judici 15, Av. del Marquèes de l’Argentera 1, Carrer de Colomines 2 en Carrer de Ferran 10) is gebaseerd op twee mediterrane kookprincipes: handmade kwaliteit en geduld. Die manier van werken in combinatie met een snelle service zorgt voor de succesformule van fast food, slow process

 

DRINKEN & DANSEN: Café Kafka

Kafka (Carrer de la Fusina ) is een gezellig nononsensecafé waar locals en toeristen samen aan de toog hangen. 

HOTSPOTS: de leukste adresjes uit onze citytrippocket

Blogger Kristabel tipt haar favoriete adresjes in Londen

Wie? Kristabel Plummer. Blog: www.iwantyoutoknow.co.uk.

 

‘Ik heb een korte tijd in New York gewoond voor mijn stage, maar verder woon ik al mijn hele leven in het fantastische Londen. Ik voel me hier echt thuis en ik heb hier zo veel (leuke!) herinneringen, gaande van mijn eerste fuifjes tot de aankoop van m’n eerste designertas.’

 

SHOPPEN: Smug

Bij Smug (13 Camden Passage Islington) shop je de allerleukste interieurspullen, accessoires en cadeautjes. Ik word altijd vrolijk (en hebberig!) in dit kleine winkeltje, en diehard decolovers zullen me zeker gelijk geven, want je scoort hier vaak exclusieve items die je nergens anders vindt. 

 

BRUNCHEN & LUNCHEN: Melt Room

De combinaties van de beste kazen, vers brood en het zachtste vlees bij Melt Room (26 Noel Street) is goddelijk! Neem als dessert zeker de Nutella-enmascarpone-melt. 

 

DINEREN: Chick 'n Sours

Ik ben dol op kip, en dus ook op Chick ’n Sours (11 Earlham Street), de fried chickenhemel! In elk gerecht zit een Aziatische toets (denk: zeewier in de kippenmarinade of limoen in de koolsla) voor nóg meer smaak. 

 

DRINKEN & DANSEN: Lights of Soho

Welkom in de eerste lichtkunstgalerie/ club ter wereld: Lights of Soho (35 Brewer St. Soho)! Dit industriële pand hangt vol originele neonverlichting én ze serveren hier fantastische cocktails!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '