Uit & thuis

HOERA: dit weekend mogen we een dik pak sneeuw verwachten

Profielfoto Laura Vansweevelt11 januari 2017Laura Vansweevelt
sneeuw

Voor een witte kerst is het helaas te laat, maar dit weekend zouden de weergoden dat ruimschoots goedmaken. Weerman Frank Deboosere voorspelt namelijk een sneeuwtapijt in Hoog-België tot meer dan een halve meter (!) hoog. Ook in Vlaanderen mogen we sneeuw verwachten. 


Wie dit weekend ten volle van de winterprik wil genieten, rijdt het best naar langlaufskigebied Baraque Michel in de Belgische Ardennen. Er zou reeds 17 centimeter sneeuw liggen en morgen zou het opnieuw sneeuwen. Daarom is de piste nu al geopend. 
 
Maar de sneeuw blijft niet beperkt tot de Ardennen. Ook in Vlaanderen mogen we vanaf morgen (smeltende) sneeuw verwachten. ‘Al kan dat sterk afhangen van regio tot regio. In Antwerpen een wit sneeuwlandschap en in West-Vlaanderen helemaal niets. Of net omgekeerd’, aldus Frank Deboosere.
 
Wél kan de weerman met zekerheid zeggen dat het bijzonder koud wordt dit weekend. ‘Vrijdag en in het weekend staat er veel wind. Daardoor ligt de gevoelstemperatuur een pak lager dan hoe koud het werkelijk is’, waarschuwt De Boosere. Toch nog even snel een extra paar wanten in de solden shoppen? 
 
Wat is Flair shopping?

Wat wil dit zeggen?

Top 5 MEEST GELEZEN

Flair News

Ook interessant

Voor jou: