Bij de recordpoging bleek er echter één klein probleempje te zijn. Een deurwaarder verklaarde de recordpoging wel geldig, maar de chocolatiers hadden geen aanvraag tot erkenning ingediend bij 'Guinness World Records'. Heel erg jammer. Gelukkig zijn de 2000 eieren, 70 kg boter, 50 kg bloem en 3000 liter water met een totale waarde van 1.500 euro niet volledig voor niets geweest. De eclair werd na afloop namelijk in een 6.000-tal stukken gesneden en verkocht aan tien euro per stuk. De opbrengst ging naar een goed doel.
Meester-chocolatier Jean-Philippe Darcis was tevreden over de prestatie en zijn meer dan 3.000 toeschouwers. Over twee jaar zou hij weer een recordpoging willen ondernemen. Dan vergeet hij best zijn aanvraag tot erkenning bij 'Guinness World Records' niet. Voorlopig is door die cruciale vergeten stap het record nog steeds een Zwitserse eclair met een lengte van 503 meter.
Bekijk meer video's van vtmnieuws op nieuws.vtm.be
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier