Geen aardbeien met chocolade dit jaar.
RECEPT: valentijnsdessert met mangoravioli van topchef Yves Mattagne
Ravioli van mango vergezeld van griekse yoghurt met limoen, munt, gekarameliseerde amandelen, meringue en jasmijn
Welke ingrediënten hebben we nodig voor 4 personen?
- 1 rijpe mango
- 125 g Griekse yoghurtcrème met limoen
- 100 g gekarameliseerde amandelen
- 20 marshmallows
- 12 stuks granitapareltjes
- 30 cl mangosap met jasmijn
- 2 takjes munt
- 2 takjes verveine
- een paar stukken meringue
Voor de Griekse yoghurtcrème:
- 125 g Oikos volle yoghurt natuur
- limoenschil van 1 limoen
- 2 g gehakte munt
- 20 g poedersuiker
Voor de granita:
- 30 cl water
- 75 g suiker
- 5 g gepelde en geraspte verse gember
- Sap en schil van een limoen
- 1 munttakje
- Enkele druppels jasmijnaroma
Voor het mangosap met jasmijn:
- 45 g suiker
- 15 cl water
- 4 g geraspte verse gember
- een beetje limoensap
- enkele muntblaadjes
- 200 g vers mangovlees
- enkele druppels jasmijnaroma
1. We starten met de granita. Kook alle ingrediënten gedurende 5 minuten en zeef het door. Plaats in de diepvries en ga er om het half uur met een vork door. Doe dit een zevental maal.
2. Voor het mangosap met jasmijn maak je een siroop met alle ingrediënten zonder het mangovlees. Nadien zeef je het geheel en laat je het sap afkoelen. Voeg nadien het mangovlees toe en mix goed door.
3. Schil de mango en snijd hem in dunne, lange plakken. Snijd er mangorondjes uit. Een cookie cutter kan hierbij helpen.
4. Leg de helft van de mangorondjes op een bord en spuit er toefjes Griekse yoghurtcrème op. Bedek ze met de resterende dunne mangorondjes.
5. Dresseer met de marshmallows, gekarameliseerde amandelen, meringue, muntblaadjes, verveine en granitapareltjes. Serveer met het mangosap in een sauskom.
Wijnsuggestie: een zoete Jurançon
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier