Wij willen NU een stukje
Vandaag is Cake Day! Van deze 5 recepten krijg je ‘t water in de mond.
Cake 1: Maltesertaart
Ingrediënten (voor 10 personen)
• 2 zakjes kant-en-klaar chocoladecakedeeg
• 100 g boter
• 200 g bloemsuiker
• 12 witte Leo’s
• 3 zakjes Maltesers
Bereiding
Beboter een ronde cakevorm en bestrooi met bloem. Klop de overtollige bloem eruit. Giet het taartdeeg in de vorm en bak ± 50 minuten in een op 180° C voorverwarmde oven. Check met een satéprikker of de taart gaar is. Haal voorzichtig uit de vorm en laat afkoelen op een rooster. Meng de zachte boter met de bloemsuiker tot een homogene massa. Bestrijk de buitenkant van de cake volledig met dit mengsel. Schik de Leo’s per twee reepjes rondom de taart. Druk goed in de botermassa. Vul de bovenkant op met Maltesers. Bind een mooi lint rond de cake, zodat de Leo’s mooi recht blijven staan.
Cake 2: suikervrij
Suikervrije appelcake
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 4 appels
- 230 g margarine
- 75 g tagatesse
- 3 eieren
- 300 g zelfrijzend bakmeel
- 1 el kaneel
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180ºC. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij 3 ervan in blokjes. Snij 1 appel in partjes. Split de eieren. Smelt 200g margarine. Klop de eidooiers met de tagatesse schuimig. Doe de gesmolten boter en de bloem erbij en klop tot een lopend deeg. Klop de eiwitten stijf en schep voorzichtig door het deeg. Voeg er de appelblokjes aan toe en schep om. Smelt 30g margarine in een steelpannetje en leg de appelpartjes erin. Draai ze een aantal keer om en leg ze bovenop de cake. Schuif 40 minuten in de oven.
Cake 3: fris & fruitig
Yoghurtcake met frambozen
Ingrediënten (voor 6 personen)
- 250 g frambozen
- 4 eieren
- 250 g zelfrijzende bloem
- 250 g suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- poedersuiker
- 1 potje yoghurt
- 1½ dl arachideolie
- 1 el boter
Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 °C. Splits de eieren. Klop de eiwitten stijf. Klop de eidooiers op met de suiker, de vanillesuiker en de olie. Doe er de yoghurt bij en meng met de bloem. Roer tot een glad deeg. Spatel dan het stijfgeklopte eiwit door het mengsel. Beboter een cakevorm. Hou enkele frambozen apart en verdeel de rest over de bodem. Giet daarop het beslag. Zet de cake 45 minuten in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen en haa l'm uit de vorm. Snij de cake in kubusjes en schik ze op de borden. Bestrooi met poedersuiker en garneer met frambozen.
Cake 4: hartige cake
Cake met spek en olijven
Ingrediënten (voor 1 portie)
- 150 g tarwebloem
- 1 zakje gedroogde gist (van 7 g)
- 3 eieren
- 50 ml melk (lauwe)
- 50 ml witte wijn
- 100 ml zonnebloemolie
- 180 g spekblokjes
- 100 g gruyère (geraspt)
- 100 g zwarte olijven (ontpit)
- 4 takjes rozemarijn
- zonnebloemolie
- uit de molen peper
- zout
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C. Bak de spekblokjes goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Meng in een kom de gist met de bloem. Maak in het midden een kuiltje en breek er de eieren in. Doe er de lauwe melk, de wijn en de olie bij. Meng tot een glad deeg. Rist de rozemarijnnaaldjes van de takjes. Meng ze samen met de olijven, het spek en de kaas door het beslag. Kruid met peper en eventueel een beetje zout. Bekleed een cakevorm met bakpapier en doe er het beslag in. Zet 45 minuten in de oven. Ontvorm op een rooster en laat afkoelen.
Cake 5: voor chocoholics
Chocoladecake in een glaasje
Ingrediënten (voor 6 porties)
- 100 g pure chocolade
- 175 g suiker
- mespuntje kaneel
- 200 g amandelpoeder (+ 6 el extra)
- 1 el maïszetmeel
- 4 eieren
- 100 g boter (+ 3 el extra)
- 50 ml espresso
Bereiding
Nog meer cakerecepten ontdek je op Libelle-lekker.be.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier