Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

20 x Hipster Heaven

 
Staat er indie pop op je ipod, draag je ultra skinny jeans en hou je van alternatieve cinema? Dan kan je wel eens het schoolvoorbeeld van de hipster zijn. Travel know it all Skyscanner, vroeg aan trendysetters over heel de wereld om hun favoriete buurten op te sommen. De 20 hipste buurten zetten we hier even op een rijtje!

 

1. Miera Iela, Riga, Letland

 

Riga is cultuurhoofdstad van 2014 en wordt meteen ook erkend als hipster place to be. Kuier langs Miera Iela (Vredesstraat) en laat je onderdompelen in een gezellige buurt vol kleine galerieën, vintage winkels, kappers/boekenwinkels en biologische cafeetjes. Stop zeker in DAD café voor huisgemaakt lekkers, meer dan één glaasje wijn en knusse concerten. 

 

2. Williamsburg, New York, US

 

De hardcore hipsters zullen misschien beweren dat Williamsburg te mainstream wordt, maar het is nog steeds een van hun vele mekka's. Het mooiste en ook lekkerste plekje in Smorgasburg, een marktje dat East River Park elke zaterdag overspoelt met love for the tummy.

 

3. Kreuzberg, Berlijn, Duitsland

 

Berlijn is nog steeds een van Europa's eerste hipsterplekken. In Kreuzberg vind je graffiti van een hoger niveau, kan je zwemmen in een zwembad op de rivier en is boetiek Voo Store, een must visit. Je vindt er een heleboel snufjes en dingen die je waarschijnlijk nooit zal gebruiken, maar hey je hebt wel maar mooi dat coole gadget!

 

4. Pearl District, Portland, US

 

Portland is zowat de hipster hoofdstad maar toch steekt er een buurt bovenuit. De arty/food/muziek combo maakt het Pearl District uniek. Een waar institiuut is Powell's City of Books, 's werelds grootste bibliotheek van tweedehandsboeken en uiteraard heeft het zijn eigen coole café.

 

5. Södermalm, Stockholm, Zweden

 

In Södermalm is alles vintage, al zijn er ook kleine Scandinavische design boetiekjes om de meer hedendaagse invloed niet te vergeten. Speciale vermelding gaat naar boekenwinkel Konst-ig, waar alles in het teken staat van kunst, architectuur, grafisch design en mode.

 

6. Dalston, Londen, UK

 

Shoreditch is so 5 minutes ago. The coolest place in Britain is voortaan Dalston. Met zijn clubs, platenwinkels, vintage shops en ruimtes speciaal voor kunst en design dé ultieme hipster spot. Ook zeker checken: FARM, een winkel waarin een echte boerderij zit verstopt. Cool, Cool, Supercool!

 

7. Amsterdam-Noord, Nederland

 

Aan de andere kant van de rivier IJ, groeit al enkele jaren de coolheidsfactor. Verlaten warenhuizen zijn nu een thuis voor creatieve pop ups, festivals, en een keer per maand een mega vlooienmarkt aan de IJ Hallen. 

 

8. Fitzroy, Melbourne, Australië

 

Het epicenter van de Aussie hipsters is Fitzroy. Hier staan ook de mooiste gebouwen van de stad, zoals het Centre for Contemporary Photography en dan is er ook Third Drawer Down. Een winkel met even mooie als nutteloze dingen. Een stoel in de vorm van een donut of een Iphone case in de vorm van een banaan? Misschien is het net iets voor jou!

 

9. Nørrebro, Kopenhagen, Denemarken

 

Place to be voor lovers van bakkerijen en pubs met 40 verschillende biersoorten. Must try is het Laundromat Café, waar je de was kan doen en terwijl je geniet van verse koffie, free wifi en cake.

 

10. Beyoglu, Istanboel, Turkije

 

Eigenlijk is Beyoglu meer dan een buurt, maar een stadje op zichzelf. Verlies jezelf in de kunstgalerijtjes, geniet van de muziek in een van de vele cafés of ga op schattenjacht in het vintage paradijs, Karakov Junk.

 

11. Canal St. Martin, Parijs, Frankrijk

 

De Parijse jeugd gaat in het weekend mee met de buzz van Point Ephémère. Speel wat Frisbee of geniet van concerten, tentoonstellingen en pure trendy vibes. 

 

12. Florentin, Tel Aviv

 

Florentin is een fascinerende mix tussen nieuwe industriële en residentiële gebouwen. Ze bieden een thuis voor artiesten, studenten en buitenlanders. Er heerst een gezellige drukte dankzij de vele boetiekjes, bars, street food en clubs. Eentje daarvan is Har Sinai, een kleine discotheek in de buurt van de grootste synagoge in de stad. 

 

13. Malasana, Madrid, Spanje

 

Malasana wordt weleens gezien als de geboorteplaats van het Spaanse nachtleven en vandaag de dag is het er levendiger dan ooit tevoren. Je kan er zelfs een strand vinden! Op Ojalà kan je eten en drinken met je tenen in het zand terwijl je van de zonsondergang geniet. Vamos à la playa!

 

14. Kallio, Helsinki, Finland

 

Zin in een brunch, ga dan zeker eens naar Kallio en test Made in Kallio eens uit. Het is een heerlijke bar, waar ze bosbessen smoothies serveren op een terras dat eigenlijk gewoon de stoep is. People watching van op de eerste rij dus!

 

15. Gracia, Barcelona, Spanje

 

Gracia is de buurt tussen de districten van Parc Guell en Casa Vinces. Maar natuurlijk heeft de buurt veel meer te bieden dan alleen maar Gaudi! De smalle straatjes zijn gevuld met winkeltjes en boekenhandels die wachten om door jou ontdekt te worden. Ook een bar vinden is geen probleem, maar Heliogabal, met zijn avondconcerten is een van de beste. 

 

16. District VII, Boedapest, Hongarije

 

Hoewel deze buurt in de vergetelheid raakte na WOII, is ze nu beroemd voor zijn ruïne bars die zich bevinden in oude verlaten gebouwen. Ze worden gedecoreerd met gerecycleerd materiaal en heel veel fantasie. Er treden indie bandjes op, of zwartwit films worden getoond op groot scherm. Een van de must sees is Szimpla Kert, waar de tuin versierd is met lampionnen. Feel the hipster athmosphere!

 

17. Pigneto, Rome, Italië

 

Ook het toeristische Rome heeft veel te bieden voor de hipster. Pigneto brengt geschiedenis en hedendaagse lokale shops samen tot een hip districht. Een van de meeste hippe plekken is Kino, een ode aan de alternatieve film. Naast een cinema vind je er ook een bistro en worden er verschillende events georganiseerd. 

 

18. Kalamaja, Tallinn, Estland

 

Hoewel Kalamaja niet ver van het centrum ligt, waan je jezelf toch in alle rust. Houten huisjes, kleine straatjes, vlooienmarkten en boetiekjes en bars die zo cosy zijn als je eigen living. Must stop is Klaus, een bar in op maat gemaakte sixties stijl en een patio waar je het ruisen van de zee kan horen. Oh hello there nature!

 

19. Mission District, San Fransisco, US

 

Een van de oudste buurten in San Fran is vandaag de dag het mekka van avant-garde en culturele experimentatie. Goal of the mission is een creatieve plek creeëren. Het Precita Eyes Museum waakt over alle creatieve uitbarstingen in de buurt en neemt je mee on tour langs de kleurrijkste plekken!

 

20. Shimokitazawa, Tokyo, Japan

 

Te midden van de hustle and bustle van een van de meest chaotische steden op aarde heeft deze buurt een meer relaxte sfeer kunnen creeëren. Alles wat creatief is en door jongen mensen gemaakt, wordt hoog in het vaandel gedragen. Er zijn talloze restaurants, theaters en platenzaken, waaronder Mona Records. Het ideale startpunt om je over te geven aan de hipster sfeer van Shimokitazawa. 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '